Potvrđena presuda bivšoj finansijskoj direktorici „Plantaža“

Valerija Saveljić pravosnažno oslobođena optužbi

Viši sud potvrdio je presudu kojom je bivša finansijska direktorica ,,Plantaža“ Valerija Saveljić oslobođena optužbi da je počinila produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Prvostepenu presudu donijela je sutkinja Osnovnog suda Željka Jovović.
Objavljeno: 13. 06. 2019 - 07:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

U obrazloženju odluke Viši sud je utvrdio da nijesu počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, na koje se ukazivalo u žalbama.

- Nasuprot navodima izjavljenih žalbi, a po ocjeni ovog suda, izreka prvostepene presude je jasna i razumljiva i u skladu sa datim razlozima, a prvostepeni sud je u obrazloženju svoje presude dao jasne razloge za svoje zaključke. Pritom je prvostepeni sud dao ocjenu svih izvedenih dokaza, kako pojedinačno tako i u njihovoj međusobnoj vezi – navodi se u presudi.

Kako je obrazloženo, neosnovano se navodi u žalbi tužioca da su u optužnom prijedlogu „opredijeljene radnje koje se odnose na prekoračenje granica službenog ovlašćenja jer je u optužnom aktu navedeno da je okrivljena od 28. decembra 2011. godine do 9. jula 2015. godine u Podgorici, svjesna svoga djela čije je izvršenje htjela i svjesna da je njeno djelo zabranjeno, kao odgovorno lice - finansijski direktor u privrednom društvu AD „13. jul - Plantaže“ iz Podgorice, zloupotrebom svog položaja i prekoračenjem granica svog ovlašćenja, pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist, a ,,Plantažama“ nanijela štetu“.

Protiv Valerije Saveljić je nedugo nakon što joj je uručen otkaz u avgustu 2015. godine uprava ,,Plantaža“ podnijela krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu, zbog, kako su tada tvrdili, neovlašćenog uzimanja akontacija i pravdanja računa za gorivo, za korišćenje privatnog auta u službene svrhe.

Komentari: 1

Seka

13. 06. 2019 - 08:50

Srecno Valerija, doci ci i oni pravi na optuž.klupu.
Novi komentar