Stanišić i Alatabi organizatori?

Ovo su osumnjičeni za krijumčarenje migranata

Crnogorska policija u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom, u akciji ,,Azil“, razbila je organizovanu grupu i uhapsila dvanaest osoba koje su, kako se osnovano sumnja, krijumčarile migrante preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu ka zemljama Evropske unije. Istražitelji tragaju za dvije osobe iz Nikšića za koje se sumnja da su migrantima omogućile ilegalan prelazak granice.
Objavljeno: 13. 06. 2019 - 07:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uhapšeni su Mohamed Alatabi (27), strani državljanin koji je boravio u Prihvatilištu za strance, kao i Nikšićani Vladan Stanišić (20), Miloš Stanišić (18), Filip Mijajlović (26), Boban Popović (23), Bogdan Lučić (20), Stefan Durutović (20), Lazar Radulović (25), Mihailo Vukićević (22), Sara Dubljević (23) i Marija Krivokapić (20), a traga se za M. K. iz Nikšića.

Osumnjičeni Filip Nikolić je na poziv inspektora došao u Centar bezbjednosti Nikšić sa advokatom gdje su mu stavljene lisice.

Iz Specijalnog tužilaštva oglasili su se saopštenjem u kojem navode da su osumnjičeni saslušani i da im je određeno zadržavanje do 72 sata.

– Sva lica koja su lišena slobode u zakonskom roku sprovedena su u Specijalno državno tužilaštvo radi saslušanja. Nakon saslušanja, specijalni tužilac odredio je zadržavanje od 72 časa – saopšteno je iz Tužilaštva.   

Nakon isteka zadržavanja, osumnjičeni će biti privedeni sudiji za istrage koji će se izjasniti o pritvoru.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, istražitelji su kao organizatore ove grupe označili Vladana Stanišića i Mohameda Alatabija.

Iz Uprave policije su pojasnili da je ova grupa imala dva organizatora i 11 članova.

Komentari: 1

balkanska kolumbija

13. 06. 2019 - 08:01

To je samo mali dio mreze krijumcara ljudi i opijata .
Novi komentar