Banjalučkog biznismena

Predao se osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića

Benedi Đukanović za kojim je bila raspisana potjernica zbog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića predao se sarajevskoj policiji sinoć oko 22 sata, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u KS.
Objavljeno: 13. 06. 2019 - 09:42 Promjenite veličinu teksta: A A A
Predao se osumnjiceni za ubistvo Slavise Krunica
N.N.

Đukanović se predao u Policijskoj stanici Ilidža, a uskoro bi trebalo da bude predat na procesuiranje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima, kod Laktaša. 

Benedi Đukanović je bio jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je MUP Republike Srpske raspisao potjernicu. Sumnjiči se za teško ubistvo i pokušaj ubistva.

Posljednji put je viđen u noći ubistva Krunića kada ga je policija zaustavila u Derventi u okviru rutinske kontrole u bijelom golfu 7 i pustila jer tada još nije bila raspisana potjernica za njim. 

Njegovom saučesniku Emiliju Baldu ranije je određen jednomjesečni pritvor. Za ubistvo Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića trenutno se kao direktni izvršioci sumnjiče Đukanović i Željko Kovačević koji je ubijen kobne noći.

Obdukcijom je utvrđeno da je u Krunićevu glavu ispucano više metaka, dok je Pavlović zadobio povrede u grudnom košu. Napadač Kovačević zadobio je povrede stomaka.

U okviru istrage uhapšen je radnik firme "Sector security" Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliu Baldi.

Komentari: 1

djuka

13. 06. 2019 - 10:01

Lici na ove nase .
Novi komentar