Zbog najave gradnje vojnog poligona

Protest "Sačuvajmo Sinjajevinu" 12. jula na Savinim vodama

Građanska inicijativa "Sačuvajmo Sinjajevinu", u saradnji sa partnerskim organizacijama i građanima iz cijele Crne Gore, organizovaće protestno okupljanje u petak 12. jula na Savinim vodama na Sinjajevini.
Objavljeno: 13. 06. 2019 - 14:17 Promjenite veličinu teksta: A A A
Protest Sacuvajmo Sinjajevinu 12. jula na Savinim vodama
Sa prethodnog protesta

Protest se organizuje u znak protivljenja namjerama Ministarstva odbrane Crne Gore da se na prostoru planine Sinjajevine uspostavi vojni poligon.

“Novi protest 12. jula će biti na prostoru koji bi direktno bio ugrožen i devastiran u slučaju uspostavljanja vojnog poligona”, navode organizatori.

Obavještavaju građane da će osim oficijalnog dijela protesta 12. jula na Savinom jezeru moći da uživaju u prelijepoj prirodi.

“Organizovaćemo i šetnju do Jablanovog vrha, dok će zainteresovani biciklisti biti u prilici da uživaju u vožnji predlijepim i netaknutim predjelima planine za koju je Agencija za zaštitu prirode i životne sredine procijenila da zaslužuje status parka prirode. Biciklom se do Savinog jezera može doći sa više strana, a mi ćemo preporučiti stazu od sela Lipovo, preko katuna Potrk do Savinog jezera. Staza je zahtjevna za biciklizam, ali nije previše teška za eventualno pješačenje”, saopštili su organizatori

Na protestu će biti organizovano potpisivanje peticije kojom se traži proglašavanje Sinjajevine zaštićenim područjem i odustajanje od namjera da se na teritoriji te planine uspostavi vojni poligon.

Peticijom zahtijevaju proglašavanje Sinjajevine zaštićenim područjem; da se Sinjajevina i dalje ostaviti na korišćenje stočarima; afirmaciju Sinjajevine kao turističke destinacije; podršku razvoju Sinjajevine kao poljoprivrednog dobra; brendiranje poljoprivrednih proizvoda sa Sinjajevine; zaštitu kulturnog nasleđa, tradicije i arheoloških nalazišta na Sinjajevini iinformisanje građana o pravu na zdravu životnu sredinu.

Komentari: 1

Politika

13. 06. 2019 - 17:14

Da nije ovoga, ko zna kad bi ste tamo otišli. Očigledno da i politika zna nekad da bude korisna. Kako vas je samo pokrenula.
Novi komentar