Nova posljedica veta SAD-a

I Fejsbuk se ograđuje od kineskog giganta

Facebook je objavio da više ne dozvoljava da se njegove aplikacije unaprijed instaliraju u pametne telefone koje proizvodi kineski gigant Huawei.
Objavljeno: 13. 06. 2019 - 17:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ta odluka uslijedila je nakon veta koji su Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele Huawei-ju zbog tvrdnje da uređaji te kompanije ugrožavaju njihovu nacionalnu sigurnost.

Prije nametanja tog ograničenja, svi pametni telefoni koji su izašli iz postrojenja Huawei-ja preuzeli su aplikacije Facebook, Instagram i WhatsApp, prenosi Capital.ba.

To znači da će zabrana na Facebook-u uticati samo na uređaje koji još nijesu napustili fabriku. Korisnici koji su već kupili telefone Huawei i dalje mogu da provjeravaju svoje naloge na tim društvenim mrežama i ažuriraju odgovarajuće aplikacije.

Sadašnji korisnici modela Huawei-ja koji nemaju predinstalirani Facebook na svom uređaju i dalje će moći da preuzmu aplikaciju u prodavnici Google-a.

Međutim, buduće verzije telefona neće imati pristup prodavnici Google-a osim ako američke vlasti ne promijene svoju politiku prema kineskoj kompaniji.

Iz Huawei-ja su saopštili da su spremni za bilo koju akciju SAD i obećali da će riješiti bilo kakav prekid u radu njihovih uređaja.

Komentari: 0

Novi komentar