Za unapređenje puteva u Prijestonici pola miliona eura

Nanošenjem prvih slojeva asfalta u selu Lipa Cucka Prijestonica Cetinje započela je pola miliona eura vrijedan projekat unapređenja gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva.
Objavljeno: 14. 06. 2019 - 14:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

U mjesnim zajednicama Drušići, Ljubotinj i Bata biće asfaltirani putevi u ukupnoj dužini od oko pet kilometara, kao i gotovo kilometar ulice Baja Pivljanina (od ulice Nikca od Rovina) sa dijelom ulice Vuka Mićunovića do Vučedolske ulice.

Projektom je predviđena sanacija lokalnog puta u selu Građani, kao i sanacija kolovoza na gradskim saobraćajnicama Prijestonice Cetinje.

“U selu Građani biće asfaltirano kilometar puta, dok će na saobraćajnici Han Mašanovića – Začir – Boguti – Građani biti sanirane udarne rupe”, saopšteno je iz Prijestonice.

U gradu će biti asfaltirano 800 metara saobraćajnice od Jabučke ulice do Gnjijevog dola i sanirane udarne rupe na gradskim ulicama.

“Potporni zidovi biće sanirani na lokalnim putevima u selu Građani i Boguti – Prekornica, kao i na lokalnom putu Rijeka Crnojevića – Dujeva – Virpazar. U gradu biće sanirani potporni zidovi na putevima Cetinje – Ivanova korita i Bajice – pod Pištet”, ističe se u saopštenju.

Radove na unapređenju gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva izvodi podgorička kompanija Bemax, osim Ulice Baja Pivljanina koju će sanirati barski Putevi. Obje kompanije izabrane su na tenderu.

U toku 2018. godine Prijestonica Cetinje izdvojila je 520 hiljada eura za unapređenje 12 kilometara seoskih puteva.

“Radovi u Katunskoj i Riječkoj nahiji su se odnosili na saniranje i probijanje novih puteva, asfaltiranje, tamponiranje i saniranje udarnih rupa”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar