Jer kritikuje američke sankcije Venecueli

Maduro poklonio gitaru Rodžeru Votersu

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro poklonio je gitaru britanskom muzičaru Rodžeru Votersu, jednom od osnivača kultne grupe "Pink flojd", da bi mu zahvalio što je kritikovao američke sankcije uvedene Venecueli.
Objavljeno: 14. 06. 2019 - 15:02 Promjenite veličinu teksta: A A A
Maduro poklonio gitaru Rodzeru Votersu
Izvor: KEVIN WINTER / GETTY / AFP

Maduro se na video snimku emitovanom na državnoj televiziji pojavio kako se potpisuje na maloj venecuelskoj gitari koja je potom poslata Rodžersu.

Predsjednik je zahvalio muzičaru na stavu "razumijevanja, solidarnosi i podrške prema narodu Venecuele naspram američke imperijalističke blokade".

Venecuela, u kojoj se nalaze jedne od najvažnijih rezervi nafte u svijetu, prolazi kroz najgoru ekonomsku krizu u najnovijoj istoriji.

Maduro to smatra ekonomskim ratom SAD u cilju njegovog smjenjivanja.

Voters, koji je snimio kratku video poruku, rekao je da je "duboko" dirnut poklonom.

"Nastavljamo da činimo sve u našoj moći kako bismo podržali borbu venecuelskog naroda proiv napora imperije da ga uništi.... Mi smo sa vama i nastavljamo sa vama", rekao je Voters.

Muzičar koji sada ima 75 godina, podržava Madura, kojeg Vašington i opozicija u Venecueli označila kao diktatora.

Voters je kritikovao u februaru organizovanje humanitarnog koncerta u Kolumbiji kod granice s Venecuelom, navodeći da to što radi njegov kolega Ričard Brenson nema nikakve veze sa humanitarnom pomoći.

Komentari: 0

Novi komentar