Iz NLB saopštili da su ispravili sistemsku grešku

Tvrde da je novac vraćen svim klijentima

Iz NLB juče su saopštili da su svi klijenti kojima je greškom sa računa dva puta skinut isti iznos novca obeštećeni. Pobjedi je iz banke saopšteno da je kompletan neovlašćeno skinuti novac sa računa klijenata koji su plaćali karticama i vraćen.
Objavljeno: 15. 06. 2019 - 07:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Podsjetimo, Pobjeda je juče objavila da je sa više hiljada računa klijenata ove banke skinut isti iznos novca po dva puta. Nekima su računi, kako su kazali, neovlašćeno umanjeni nekoliko puta ali za različite iznose novca. Iz banke su prekjuče objasnili da je u pitanju sistemska greška i da su odmah po njenom uočavanju krenuti da ispravljaju.

Obećali su da će sve ispraviti i novac vratiti. Juče su Pobjedi iz banke rekli da su ,,kako su i obećali ispravili grešku“.

- Sistemska greška zbog koje se desio dupli obračun transakcija, koje su obavljene platnim karticama, korigovane su i novac je vraćen svim klijentima. Svi klijenti su obaviješteni da imaju novac na raspolaganju - kazali su iz NLB.

Nijesu, međutim, odgovorili na pitanje koji broj računa je bio ,,pogođen“ ovom sistemskom greškom niti koliko je ukupno novca neovlašćeno skinuto sa računa pa vraćeno. Građani su našoj redakciji kazali da im je na šalterima banke prvoga dana saopšteno da je u pitanju greška softverska ali su juče iz banke saopštili da je ,,inovacijska“. - U slučaju grešaka, koje su sastavni dio na putu inovacija i unapređenja usluga, otklanjaju se u najkraćem roku na profesionalan i odgovoran način, u interesu svojih klijenata. Kako smo i najavili NLB svim poslovnim procesima pristupa sa punom pažnjom i odgovornošću prema svojim klijentima i neprestano radi na unapređenju svojih servisa - kazali su iz ove banke ali nijesu ulazili u detalje.

Iz NLB su klijentima i juče i prekjuče slali SMS-ove sa objašnjenjima. Juče je iz banke medijima poslato i saopštenje o, kako su ocijenili, dobrom po slovnom rezultatu i odluci o podjeli dividende.

- Akcionari NLB banke donijeli su na današnjoj Skupštini dioničara odluku o raspodjeli prošlogodišnje dobiti, sa ukupnim iznosom bruto dividende od 7,57 miliona eura. Bruto dividenda po akciji iznosi 64,87 centi - saopštili su juče iz NLB.

Banka je u prošloj godini, kako je saopšteno, nastavila trend stabilnog poslovanja i ostvarila neto dobit u iznosu od 7,6 miliona, uz rezultat prije rezervacija u iznosu od 12,1 milion i snažnu kapitalsku poziciju sa koeficijentom adekvatnosti kapitala značajno iznad zakonskog minimuma.  U saopštenju se navodi da je glavni izvršni direktor NLB Martin Leberle ocijenio da je banka u prošloj godini ostvarila rekordnu dobit.

- Uprkos konkurentnom tržišnom okruženju, pozitivno poslovanje je zabilježeno već petu godinu zaredom, kao i najbolji rezultat u istoriji banke, od kada je NLB većinski vlasnik. Banka je i dalje lider na tržištu stambenih kredita sa 29 odsto tržišnog udjela. Dobre rezultate i razvoj postižemo zahvaljujući povjerenju klijenata i konkurentnosti naših proizvoda - rekao je Leberle.  On je, kako su saopštili, poručio da će banka nastaviti aktivnosti unapređenja korisničkog iskustva digitalizacijom procesa i inovativnim proizvodima, kreirajući dodatnu vrijednost za klijente.

Komentari: 0

Novi komentar