Crnogorca osumnjičenog za četiri teška ubistva policija otkrila kao u filmu

U policijskoj akciji u Novom Sadu uhapšene su tri osobe, među kojima je bio i jedan crnogorski državljanin, zbog sumnje da su izvršili krivična djela zloupotrebe službenog položaja, trgovine uticajem i falsifikovanja isprava.
Objavljeno: 15. 06. 2019 - 08:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se kasnije ispostavilo, Crnogorac kog je policija privela je osumnjičen za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, brata Saše Cvetanovića koji je osuđen na 35 godina robije zbog likvidacije Nikole Bojovića.

Tokom dana policija je predočila da je u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu podnijela krivične prijave protiv policijske službenice J. P. iz Policijske uprave Novi Sad, policijske službenice Z. D, ali i crnogorskog državljanina M. V. (34). U tom trenutku nije se znalo da je M. V. već tražen zbog zločina.

Prema informacijama koje su tada proslijeđene medijima, M. V. je 6. juna podnio falsifikovanu dokumentaciju na ime Miloš Begović sa zahtjevom za izdavanje ličnih dokumenata, a na osnovu kojih mu Z. D. dva dana kasnije izdala ličnu kartu. Takođe, ona je primila zahtjev za izdavanje putne isprave, koju mu se izdaje 11. juna 2019.

U njihovom naumu je učestvovao i N. B. koji je, navodno, bio inicijator zamisli izdavanja lične dokumentacije na ime Miloša Begovića s ciljem krađe identiteta. On je pribavio falsifikovani ugovor o kuporodaji nepokretnosti na teritoriji Novog Sada, falsifikovanu italijansku ličnu kartu, izvode iz matične knjige rođenih i knjige državljana, a za tu uslugu je obećao policijskoj službenici J. P. 1.500 eura.

Policija je saopštila da je osumnjičenim J. P, N. B. i Crnogorcu M. V. odredila zadržavanje do 48 sati i da će oni nakon toga, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok je protiv Z. D. podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Nešto kasnije se saznaje da je M. V, glavni akter zločina, koga je policija već mjesecima tražila zbog sumnje da je 27. septembra 2017. u Vranju, sa, kako je tada javljeno, oko 30 hitaca iz vatrenog oružja, ubio tridesetogodišnjeg Jugoslava Cvetanovića.

Cvetanović je ubijen u haustoru jedne drogerije, koja se nalazi u samom centru grada u neposrednoj blizini glavne pošte, gradskog šetališta i nekoliko gradskih kafića. Odmah se sumnjalo da su ubistvo izvršili profesionalci koristeći prigušivače.

Ubijeni Cvetanović je, piše Blic, javnosti u Srbiji bio poznat kao mlađi brat Saše Cvetanovića zvanog Pitbul, osuđenog na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića, navodnog vođe "zemunskog klana". Za ubistvo ga je angažovao Slobodan Šaranović i isplatio mu 30.000 eura.

Ovu presudu još nije potvrdio Apelacioni sud. Ipak, i mlađi Cvetanović je imao dosije. Između ostalog, hapšen je zbog teških krađa, razbojništava, iznuda, izazivanja opšte opasnosti.

Komentari: 0

Novi komentar