Lider albanske opozicije izjavio

Baša: Rama nam je objavio rat, moramo zaštititi zemlju

Lider albanske opozicije Ljuljzim Baša je rekao da im je albanski premijer Edi Rama "objavio rat" i da oni moraju da zaštite zemlju, građane i ustav.
Objavljeno: 15. 06. 2019 - 18:45 Promjenite veličinu teksta: A A A
Basa: Rama nam je objavio rat, moramo zastititi zemlju
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

"Naše pravo je da odgovorimo po svaku cijenu i sa svim sredstvima. Neće biti izbora bez opozicije. To je kriminal, posebno u uslovima nove odluke predsjednika“, naglasio je Baša.

On je dodao da partijske strukture u kontinuitetu održavaju susrete sa građanima kojima se, kako je kazao, objašnjava da "Rama sprovodi državni udar".

"To je nacionalna opasnost i mora odmah da se zaustavi. Zemlja rizikuje da nam se vrati vizni režim, izolacija i represivni sistem putem hapšenja", poručio je Baša.

Ujedinjena albanska opozicija danas je najavila sljedeći veliki "nacionalni protest" koji će biti održan sljedećeg petka u 20 časova.

Člirim Gjata iz opozicione Demokratske partije rekao je da "organizatore protesta jedva zadržavaju građane da ne izlaze da protestuju svakog dana".

Lokalne strukture opozicionih stranaka svakodnevno organizuju proteste u mjestima i gradovima gdje se održavaju predizborni mitinzi vladajuće koalicije, na kojima učestvuje i premijer Rama.

Vladajuća koalicija nastavlja sa izbornom kampanjom za lokalne izbore koji su bili predviđeni za 30. jun, i pored toga što ih je albanski predsjednik Iljir Meta odgodio.

Rama je kritikovao Metu zbog odluke o odlaganju izbora, rekavši da šef države doživljava albanski ustav kao "šolju za kafu i predviđanje budućnosti".

Rama je poručio da će, i pored odluke Mete o odgađanju izbora, lokalni izbori biti održani 30. juna i da ih opozicija ne može spriječiti.

Komentari: 0

Novi komentar