Odluka Višeg suda u Bijelom Polju

Vujoviću se sudi ponovo

Sudija Osnovnog suda Dragan Mrdak ponovo će suditi Podgoričaninu Ivanu Vujoviću (33) zbog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora. Ponavljanje postupka odobrio je Viši sud u Bijelom Polju.
Objavljeno: 16. 06. 2019 - 06:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Početak pretresa zakazan je za 27. jun. Vujović je prvostepenom odlukom zbog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora bio osuđen na 37 mjeseci zatvora i izrečena mu je jedinstvena kazna od sedamnaest godina i šest mjeseci. U tu kaznu mu je, kako je tada kazao sudija Mrdak, spojena i presuda od 14 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva. Vujoviću je suđeno u odsustvu zbog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora i kada je postao dostupan crnogorskim pravosudnim organima zatražio je ponavljanje postupka.

Vujovi je iz spuškog zatvora upućen na izdržavanje kazne u bjelopoljski zatvor i pobjegao je 24. decembra 2015. nakon što je zatvorskom komandiru oteo pištolj, prijeteći izašao na glavni ulaz, gdje su ga čekali saučesnici.

Vujović je u bjelopoljskom zatvoru izdržavao kaznu od 14 i po godina, zbog ubistva Radomira Savovića, koje se dogodilo u blizini zgrade RTCG-a 7. maja 2008, na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici 3. marta 2011.

Postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica i na osnovu razmjene obavještajnih podataka, u Njemačkoj 6. novembra 2016. godine, Federalna policija grada Kleve, u blizini granice sa Holandijom, na auto-putu, uhapsila je Vujovića.

Komentari: 0

Novi komentar