Topli dani privukli turiste, u predsezoni lošiji rezultati

Radulović: Cijene na nivou prošlogodišnjih

Kišovito vrijeme u predsezoni je ugrozilo vanpasionsku potrošnju. Gostiju u hotelima je u nivou prošle godine ili nešto više, ali su stradali vlasnici otvorenih šankova, zakupci plaža i ostalo što je vezano za turizam. Otkad je otoplilo bilježimo nagli rast gostiju, kazao je Pobjedi predsjednik Crnogorskog turistickig udruženja Žarko Radulović.
Objavljeno: 16. 06. 2019 - 07:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je istakao, bilo je otkazivanja dolazaka gostiju pa se nadaju da će se ovo toplo vrijeme produžiti.

GOSTI

„Hoteli su bili dobro popunjeni, ali je vanpansionska potrošnja bila baš niska. Gostiju u hotelima je bilo kao prošle godine, ako ne i više, ali su manje trošili. Vlasnici otvorenih šankova, zakupci plaža i sve ostalo što je vezano za turizam je stradalo od lošeg vremena. Agencije su dovodile goste jer je to već plaćeno unaprijed, a individualci su otkazivali. Međutim, nagli je rast dolazaka turista i interes za Crnu Goru zadnjih dana od kako je otoplilo“, kazao je Radulović.

Što se tiče cijena one su, kako ističe, na prošlogodišnjem nivou.

„Crna Gora je tu postala stabilna, mudra. Ko bude podizao cijene, taj će izgubiti ovu sezonu sigurno... Probleme guramo pa ćemo zimi pričati o tome. A što se tiče sive ekonomije, nadam se da inspekcija ove godine neće ,,udarati“ na one koji su legalni i koji rade cijele godine... nego će udarati na ove koji otvaraju 1. juna a zatvaraju 1. septembra“, istakao je Radulović.

Prema procjeni Turističke organizacije Budve, u ovom gradu boravi trenutno više od 22.000 gostiju, što je na nivou prošle godine. Kako su kazali Pobjedi iz ove organizacije, dugotrajne kiše nijesu ugrozile predsezonu.

Opširnije u Pobjedi.

Komentari: 2

Janica Matova Beograd

16. 06. 2019 - 18:14

Kada se ovaj nebi pojavljivao ikomentarisao imali bi prihod od turizma bar na nivou Hrvatske!
rvacka 8 milijardi

16. 06. 2019 - 23:48

Imaju si ljepo autocestu na granici najduze 10 minuta i kultura za nas . .....
Novi komentar