Nakon tvrdnji SAD i Velike Britanije

Saudijska Arabija: Iran stoji iza napada

Saudijske vlasti optužile su danas Iran, svog velikog regionalnog rivala, da je odgovoran za nedavni napad na dva tankera na Omanskom (Arabijskom) moru.
Objavljeno: 16. 06. 2019 - 09:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Saudijska Arabija je poslije SAD i Velike Britanije pripisala iranskim vlastima napade na tankere, što Teheran kategorično odbacuje.

Mete napada su bili japanski brod koji je prevozio metanol i kiparski naftni tanker. Napad se dogodio za vrijeme nedavne posjete japanskog premijera Šinza Abea Iranu u pokušaju da smanji tenzije između Irana i SAD.

"Iranski režim nije poštovao prisustvo japanskog premijera u Teheranu i na njegove napore je odgovorio napadom na dva tankera od kojih je jedan japanski", izjavio saudijski princ prestolonasljednik Muhamed bin Salman.

Prema njegovim riječima, Saudijska Arabija ne želi rat u regionu ali će reagovati na prijetnje upućene narodu, suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje.

Komentari: 3

kasogi

16. 06. 2019 - 09:45

A sta ocekivat od njiha ? U buducem ratu zna se bice dio koalicije jer su im dali tovare oruzja i oprostili ubistvo u turskoj ambasadi .Posad brodova svjedoci da su vidjeli rakete koje pogadjaju brod a ne torpeda kako lazu zagovaraci intervencije . No to nije vazno njima treba rat . Svi su predsjednici bar neku drzavu napali mora i ovaj da upise recku .
kamilohebci u sanadale

16. 06. 2019 - 11:22

Joj kad se zalete na Iran a jemenski Huti iskoriste pa im unidju u Rijad . Samo se ceka pocetak predstave nakon koje mnogo cega nece biti kao prije .
Saudi Arabija,

16. 06. 2019 - 14:36

Za Trampa uslugu uradila ,za oprost ubistva onog KASOGIJA?Pa KAPETAN broda Japanskog je rekao nijesu to Iranci uradili ali oni oce na silu da ZARATE SA IRANOM kao sa SADAMOM .A sluze se za pocetak AGRESIJE kao HITLER kad pobi one CHEHE POLJAKE NA GRANICI pa ih PREOBUCE U NJEMACKE UNIFORME ,
Novi komentar