Američki predsjednik "osuo" po Njujork tajmsu

Tramp: Oni su korumpirani i neprijtelji naroda

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je list Njujork tajms za “virtuelni čin izdaje” jer je prenio da su SAD povećale digitalne upade u rusku električnu mrežu.
Objavljeno: 16. 06. 2019 - 10:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Ti promašeni iz Njujork tajmsa su upravo smislili priču da su SAD znatno povećale hakerske napade na Rusiju. To je virtuelni čin izdaje”, naveo je Tramp na Tviteru dodajući velikim slovima da je to netačno i da su novinari lista korumpirani i neprijtelji naroda.

Njujork tajms, koji redovno objavljuje istraživačke članke koji ne idu na ruku Trampu, često je meta izliva bijesa amerikog predsjednika na medije.

List je u subotu preieo da američka vlada povećava digitalne upade na električnu mrežu i druge mete u Rusiji kako bi joj uputila upozorenje, pošto sumnja da Moskva to isto čini Vašingtonu.

Prema američkim zvaničnicima koje citira list, Tramp nije bio obaviješten o detaljima te operacije.

Pentagon i obavještajne službe su oklijevale da obavijeste Trampa u strahu od njegove reakcije i mogućnosti da to američki predsjednik pomene nekim stranim zvaničnicima kao što je o jednoj osjetljivoj operaciji u Siriji govorio pred nekim ruskim zvaničnicima, dodao je Njujork tajms.

Komentari: 2

indija , kina, rusija

16. 06. 2019 - 15:41

TRUMPOVIM ORUŽJEM PO TRUMPU: Indija uvodi tarife SAD-u za niz proizvoda
Trump i provincijalci

17. 06. 2019 - 14:57

Trump je zlo koje je Putin ucjenio. Ali time nije mista dobro ucinio ni Rusiji a kamo li svijetu. Trump je tragedija cijele planete A ovi ljudi sto cuce u provincijskom budzaku, informisu se sa cirilicnih portala i komentarisu geostratesku konstelaciju su za zabavu.
Novi komentar