Prekidom nakon prve runde

Vaso Bakočević pobijedio u Poljskoj

Vaso Bakočević slavio je u glavnoj borbi FEN 25 priredbe, održane juče u poljskom gradu Ostrodi. Nakon vrlo uzbudljivijih prvih pet minuta, došlo je do prekida, budući da Maciej Jewtuszko nije bio u stanju nastaviti. Tako je Vaso osvetio poraz s KSW 28 eventa iz 2014. godine. 
Objavljeno: 16. 06. 2019 - 10:50 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vaso Bakocevic pobijedio u Poljskoj
Foto: Fejsbuk

Bakočević je u svoj prvi revanš u karijeri ušao vrlo agresivno i već nakon pola minute upisao je rušenje. Držao je kontrolu neko vrijeme, dok je nijesu ponovo našli na nogama, no opet je Vaso pogodio savršen trenutak za ulazak u rušenje i sredinom runde odvodi borbu na pod.

No, tokom ustajanja prima dva koljena, jedno u glavu i drugo u tijelo te završava u velikim problemima. “Irokez” je krenuo završiti borbu, no Vaso se jako dobro pokrio, oporavio i još jednom uspio preokrenuti situaciju i doći u gornju poziciju, odakle kontroliše situaciju do kraja runde.

Jewtuszko je u pauzi između rundi pozvao sudiju i rekao mu kako nije u stanju nastaviti. Negdje tokom okršaja došlo je do povrede koljena i Bakočević upisuje pobjedu tehničkim nokautom nakon prve runde.

38-godišnji Jewtuszko bio je sjajan ispit za Crnogorca koji je odradio već gotovo 60 borbi, ali čini se kao da je tek sad ušao u svoje najbolje borilačke godine. U ovoj borbi izgledao je zrelo i taktički spremno.

Što je takođe zanimljivo, a Vaso je sam otkrio obajvom na Facebooku, on je cijelu ovu borbu odradio sa slomljenom šakom. Zapravo, do povrede je došlo još tokom kampa, ali odlučio je kako neće otkazivati borbu nego će prilagoditi taktiku, što je na kraju uspio.

Vaso bi inače trebao nastupiti za dvije sedmice na Megdanovoj petoj priredbi, no vidjećemo kako će se odviti ta priča, s obzirom na spomenutu povredu. Dobra vijest po tim pitanju je to što je fanovima najavio kako će nastupiti u Sremskoj Mitrovici gdje bi se trebao boriti protiv Maxima Soroke.

 

 

Komentari: 1

Pasta za ZUBE

16. 06. 2019 - 12:18

1 je Vaso ,ostali su kopije
Novi komentar