Za VN Katalonije

Incident na Moto GP: Lorenco izbacio trojicu iz trke! (VIDEO)

Španski vozač Mark Markes slavio je u trci za Veliku nagradu Katalonije i ta pobjeda je ostala u sjenci incidenta koji je izazvao njegov kolega Horhe Lorenco.
Objavljeno: 16. 06. 2019 - 16:34 Promjenite veličinu teksta: A A A
Incident na Moto GP: Lorenco izbacio trojicu iz trke! (VIDEO)
www.foxsportsasia.com

Trka je tek počela kada smo vidjeli prvi incident, Bredli Smit je pokupio Aleša Espargara, zbacio ga s motocikla i Espargaro je bio vidno povrijeđen pošto je jedva sjedio na svom motociklu.

Bitka za pobjedu je bila veoma interesantna i napeta. Mark Markes je obišao Fabija Kvartarara, pa je izgubio poziciju od Andree Dovicioza kojem je ova trka bila izuzetno važna u borbi za šampionsku titulu.

Prošlogodišnji pobjednik trke u Katalunji, Horhe Lorenco prilično je napredovao i osvajao pozicije na svakoj krivini. Pokušao je da napadne Maverika Vinjalesa bio previše brz napravio katastrofalnu, početničku grešku, ušao prebrzo u krivinu i pokupio čak tri vozača u krivini broj 10.

Nastradali su Maverik Vinjales, tadašnji lider Andrea Doviciozo i ikona motosporta Valentino Rosi. Tako smo vidjeli čak četiri velika vozača i nekadašnja svjetska šampiona na asfaltu kako prije vremena završavaju trku u Barseloni.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar