Godinu dana nakon ostavke predsjednika Ujedinjene Crne Gore ta stranka i dalje bez lidera

Danilović: Izabraćemo novog kad procijenimo da treba

Nezavisni poslanik Goran Danilović kazao je da je on bivši predsjednik Ujedinjene Crne Gore, a da će novi biti izabran kada partija procijeni da treba i može da se bira. Danilović se sa mjesta lidera UCG povukao u maju prošle godine.
Objavljeno: 18. 06. 2019 - 06:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ja sam bivši predsjednik partije. Izabraćemo najboljeg kad procijenimo da treba i može da se bira“, rekao je Danilović Pobjedi odgovarajući na pitanje da li će se ponovo kandidovati za predsjednika stranke.

Dvije godine nakon osnivanja Ujedinjene Crne Gore i skoro godinu nakon Danilovićeve ostavke, partija nije dobila novog lidera. Na pitanje zašto do sada nije izabran čelnik stranke, Danilović kaže da je razlog što izborna skupština nije zakazana.

„Zato što skupština bira predsjednika, a izborna skupština nije zakazana. Svoja ovlaštenja sam nakon podnošenja ostavke prenio na Predsjedništvo. Imamo upravljački tim i sve organe koji funkcionišu u mjeri mogućeg. Zadovoljni smo i dobro nam ide“, rekao je Danilović.

Upitan da li ima informacija kada će biti održan kongres na kojem će izabrati novog lidera, Danilović kaže da kongresa neće biti.

Opširnije u Pobjedi.

Komentari: 2

Politiko

18. 06. 2019 - 07:06

Drugim riječima podnio sam ostavku forme radi a važno je da sam tu da donosim odluke. I da, još ne nađoh nikoga da me bespogovorno sluša, ali radim na tome.
Vaske Bijela

18. 06. 2019 - 08:29

Dje se povukao, u ilegalu!!!
Novi komentar