Specijalno tužilaštvo preuzelo istragu o ubistvu Cetinjanina

Nedovića sumnjiče da je pucao, Paovića i Pejakovića da su pomagači

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, direktni pocinilac je Nedović, a Paović i Pejaković saučesnici. Nije poznato ko je drugi čovjek koji je pucao na Milića, budući da je istragom utvrđeno da su dvije osobe pucale. Prema informacijama Pobjede, njegov identitet je poznat i za njim crnogorska policija intenzivno traga.
Objavljeno: 18. 06. 2019 - 07:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tri osobe uhapšene su zbog sumnje da su učestvovale u ubistvu Bogdana Milića (37) i ranjavanju tri osobe 11. juna u cetinjskom lokalu „Portun“. Kako je nezvanično saopšteno Pobjedi, istraga o ubistvu Milića je u toku, a u nadležnosti je Specijalnog državnog tužilaštva.

Specijalno državno tužilaštvo donijelo je rješenje o zadržavanju do 72 sata za Moša Paovića (18), Lazara Nedovića (20) i Žarka Pejakovića (19) sa Cetinja.

Osumnjičeni se terete za ubistvo Milića i ranjavanje Dragana Vušurovića (33), Gorana Vušurovića (48) i Marka Vujačića (48) u kafiću „Portun“.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, direktni počinilac je Nedović, a Paović i Pejaković saučesnici. Nije poznato ko je drugi čovjek koji je pucao na Milića, budući da je istragom utvrđ­eno da su dvije osobe pucale.

Prema informacijama našeg lista, njegov identitet je poznat i za njim crnogorska policija intenzivno traga.

Trojica osumnjičenih uhapšeni su u petak veče, ali se policija i tužilaštvo nijesu oglašavali o tome.

Nezvanično nam je saopšteno da su osumnjičeni bliski sa bezbjednosno interesantnim osobama sa Cetinja, pa inspektori provjeravaju po čijem nalogu su počinili zločin.

Istražitelji vjeruju da je ubistvo naručila kriminalna grupa poznata policiji kao kavački klan. U okviru istrage saslušano je više bezbjednosno interesantnih osoba sa Cetinja, koje su bliske kavačkom klanu.

Goran Vušurović je ranjen u grudi i stomak i zadržan je u bolnici, dok su Vujačić i Dragan Vušurović prošli sa lakšim povredama. Dvojica napadača sa silikonskim maskama i kačketima ušetala su u kafić ,,Portun“, u samom centru grada i ispalili više hitaca u Milića i prema gostima lokala.

Prema riječima očevidaca, ubice su krenule prema Miliću i zapucale. Gosti lokala su u tom trenutku krenuli da ustaju, pa su ubice ispalile projektile i u njih.

Istražitelji su nesumnjivo utvrdili da je Milić bio blizak kriminalnoj grupi koju bezbjednosne službe označavaju kao škaljarski klan. Upravo zbog tih veza i poslova sa ovom grupom, inspektori vjeruju da je Milić bio meta napada zbog, kako policija sumnja, poslova sa ,,škaljarcima“ sa kojima je bio blizak.

Milić je preminuo na putu do Kliničkog centra. Bogdan Milić je prije dva i po mjeseca oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina.

Tu odluku donijelo je vijeće sutkinje Vesne Moštrokol. Istom odlukom oslobođeni su Darko Mijović i Vladimir Ulama, koji su se teretili za ubistvo Medina.

Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni su sredinom maja u Njemačkoj. Tada su ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković, koji su bili sa njima. Ulamu i Mijovića su, prema optužnici, teretili da su ubili Medina i sahranili ga na nepoznatom mjestu. Milić se teretio za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Komentari: 1

pravda je dostizna

18. 06. 2019 - 07:10

Drzava ga pomilovala a klan ga osudio .
Novi komentar