Svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma ilegalno izašao iz Srbije

Sinđelić prebjegao u Crnu Goru i zatražio azil zbog prijetnji

Srpski državljanin Saša Aleksandar Sinđelić, svjedok saradnik u slučaju pokušaja terorizma u oktobru 2016. godine, juče ujutro stigao je ilegalno u Crnu Goru, jer su mu, kako je rekao, više od petnaest dana stizale stalne, konkretne prijetnje da će biti ubijen - saznaje Pobjeda.
Objavljeno: 18. 06. 2019 - 07:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sinđelić je to ispričao inspektorima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, gdje je došao vidno iscrpljen i sa povredama po nogama, koje je zadobio bježeći vrletnim šumskim putevima.

Od njega je uzeta izjava u kojoj je naveo zbog čega je bio primoran da napušti Srbiju i potraži azil u Crnoj Gori.

PRITISCI

Saša Aleksandar Sinđelić je svjedok saradnik u sudskom procesu protiv četrnaest optuženih za pokušaj terorizma. Još tokom suđenja, odbrana optuženih je pokušala da ospori Sinđelićev kredibilitet, tvrdeći da je riječ o osobi koja nije pouzdana, da radi za razne strane službe i da je kompletna njegova priča o pripremi državnog udara namontirana.

Viši sud u Podgorici je, nakon višemjesečnog ispitivanja, prihvatio ključne iskaze njegovog svjedočenja, koji su potvrđeni dokazima iz istrage. Priča o sudbini Sinđelića, nakon svjedočenja, dobila je drugu dimenziju: svakodnevnih pritisaka, za koje je Sinđelić tvrdio da dolaze direktno od određenih bezbjednosnih struktura države Srbije.

U međuvremenu se pojavilo više video zapisa njegove priče o raznim pritiscima.

U audio zapisu koji su objavili marta ove godine crnogorski mediji u trajanju od 6,35 minuta, a koji Pobjeda posjeduje, Sinđelić je kazao da strahuje da će biti otet ukoliko odbije saradnju i napomenuo da će, radi vlastite zaštite, pripremiti ovjerenu izjavu advokatici koju je već kontaktirao.

U tom video zapisu svjedok saradnik potvrđuje sve ključne teze iz iskaza koji je dao pred podgoričkim Višim sudom tokom suđenja za pokušaj terorističkog napada. U tom video zapisu svjedok saradnik potvrđuje sve kljucne teze iz iskaza koji je dao pred podgoričkim Višim sudom tokom suđenja za pokušaj terorističkog napada.

Prema informacijama Pobjede, Sinđelić je bio pod cjelodnevnom prismotrom Bezbjednosno- informativne agencije (BIA) Srbije, a srpski agenti su pomno pratili sve kontakte koje ostvari, naročito sa novinarskim ekipama iz regiona.

Nedavno je i urednik Standarda Samir Rastoder bio nezakonit zaustavljen, zadržan i šikaniran više sati od srpske policije i srpske službe, samo zato što je išao da napravi intervju sa Sinđelićem.

Inace, Sinđelić je i prije toga u više navrata govorio da mu je bezbjednost ugrožena na teritoriji Srbije.

Tako je u februaru prošle godine, gostujući kod novinara Darka Šukovića u emisiji ,,Živa istina“, kazao da je u Višem sudu tokom svjedočenja iznio samo istinu i da će kada se okonča proces morati obratiti pažnju na okolinu zbog predostrožnosti, ali da ga nije strah jer je tokom postupka iznio samo činjenice

„Ja sam rekao istinu, ljudi su to vidjeli i čuli, proces je već da kažem odmakao prilično, tako da više nije od uticaja bilo što da se meni desi ili neka izmjena izjave“, kazao je Sinđelić.

Opširnije u Pobjedi.

Komentari: 13

Jučerašnji haos u Skupštini

18. 06. 2019 - 08:05

A, zbog toga juče ona nervoza u Skupštini Madića i Kneževića, kao i Bulatovića, Meda i Branka. Svjesni su da će Sinđa reći ko mu je prijetio i još po nešto. Zbog toga su i ova posljednja pomenuta trojica pukla, a posebno Branko. jer i oni mogu završiti u Spužu. Moguće još još po neko. PS Danas će u Skupštini biti potpuno izgubljeni u "Svemiru".
u celo ga ljubi

18. 06. 2019 - 08:33

A sta mislis da ovi pomenuti nijesu mogli davno zdimiti preko 7 gora da se toliko boje ? Iljadu puta su bili van CG i u toku procesa i kasnije . Jedino jedan put ih je policajac Kuropejovic iz Rozaja vratio a Melvudin dematovao da im je iko branio da napuste CG .
Ekstradicija i dodatno

18. 06. 2019 - 10:07

Znaju oni dobro da nema zemlje na svijetu koja neće izručiti (ekstradicija) one koji su osuđeni za tetorizam. Ja bih volio da se sklone u Srbiju ili Rusiju. E, koji bi pritisak bio na te zemlje iz svijeta da ih izruče. To bi morali hitno da urade. Znaju oni da bi zbog toga dodatno bili u Spužu.
jak pritisak

18. 06. 2019 - 13:00

P jeste kako ste ih ti i Miljivoje stisli da izruce Sismarkova i Popova pa oni popustili . Ili Marovica stalno "trazite" a oni ga ne dadu .
cirkusijada

18. 06. 2019 - 08:44

Davno bi se Sidja vec oladio da je u pitanju ozbiljna stvar porad toga sto bi ga montenegrini zastitili . I to u sred Podgorice a ne u Srbiji .
Aksnajibrs Ovruk

18. 06. 2019 - 11:31

Nije tako
Jovan

18. 06. 2019 - 09:17

Zasto hoce da ga likvidiraju ako, kao sto kazu iz DF-a, nije govorio istinu?
Freeman

18. 06. 2019 - 09:19

Znači za crnogorsku vlast još ima upotrebnu vrijednost !.
Мирослав Ђукић

18. 06. 2019 - 09:27

Синђа - сведок сарадник режима у Подгорици! Штавише - најбољи друг!
Rastoder

18. 06. 2019 - 09:28

E neka je naš brat bratski Sinđa došao.Ovakvi su ovdje sada na cijeni.A i treba još ponešto da odradi.
Petar Pan

18. 06. 2019 - 09:35

Neka se skloni kod Rista. On svakako takve skuplja po manastirima.
"Sram bilo Mugošu i Katnića"

18. 06. 2019 - 09:53

Juče Mandić zaarluka u Skupštini "znate li vi što je pet ljeta i zima u Spužu". Čini mu se da je presuda od 5 godina Spuža za pokušaj terorizma i rušenja vlasti previsoka. Što reći, "Sram da bude sudiju Mugoošu i Katnića" jer mu "dadoše"samo 5 godina apsa. Naime, prije mjesec dana Skupština Srbije uvede doživotni zatvor za neka krivična djela. Među njima, je i rušenje ustavnog poretka i ubistva najviših džavnih funkcionera. Po tom "srpskom modelu" Mugoša i Katnić su trebali da im daju doživotni zatvor.
niko

19. 06. 2019 - 06:09

Pored naseg smrada stizue nam i iz uvoza
Novi komentar