Potpukovnica Vajtkros ocijenila

Crna Gora značajan partner NATO-a

Crna Gora je ostvarila veliki napredak u protekle dvije godine, kao najmlađa NATO članica, poručila je komandant NATO odbrambenog koledža u Rimu, general-potpukovnica Kris Vajtkros.
Objavljeno: 18. 06. 2019 - 15:24 Promjenite veličinu teksta: A A A
Crna Gora znacajan partner NATO-a
Foto: gov.me / S. Matic

Delegacija od oko 100 predstavnika NATO Odbrambenog koledža u Rimu na čelu sa komandantom Kris Vajtkros boravi u posjeti Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, posjeta se realizuje u okviru studijskog putovanja za polaznike NDC Višeg kursa, koji okuplja visoke oficire i civilne zvaničnike iz 32 države.

“U skladu sa programom Koledža, imamo priliku da svake godine boravimo u studijskim posjetama NATO državama članicama, i posebno nam je zadovoljstvo što smo ove godine u Crnoj Gori, koja proslavlja dvogodišnjicu od učlanjenja u NATO. Očigledno je da je Crna Gora značajan partner NATO-a već duži niz godina, a ono što možemo primijetiti je pozitivan uticaj NATO članstva na naše odnose sa Crnom Gorom”, kazala je Vajtkros.

Navodi da je za dva dana boravka u Podgorici vidio da je Crna Gora izgradila dobre odnose sa zemljama iz regiona, promovišući principe i uvjerenja Alijanse, kako bi doprinijela NATO politici proširenja.

“Moram da istaknem da mi je posebno drago što sam u Crnoj Gori i što mogu da vidim progres koji je vaša zemlja ostvarila u protekle dvije godine, kao najmlađa NATO članica, jer sam u svojstvu komandanta NATO koledža prisustvovala podizanju crnogorske zastave 5. juna 2017. godine. Zaista mi je zadovoljstvo, i dozvolite da se zahvalim ljudima iz Crne Gore kao i Vladi Crne Gore na podršci i izvanrednom gostoprimstvu”, zaključila je Vajtkros.

Komentari: 3

Rusija se iscuoati neda

18. 06. 2019 - 15:58

To je ono „ baba za dedu deda za repu“ . Mi smo oni tamo u zadnjem redu
Znamo mi to!

18. 06. 2019 - 16:10

Za to ste nam donirali dva polovna gumena čamca i probali da na Sinjajvini napravite "ekološku"oazu. Ali, ne može ni kod nas, baš sve.
Ubli

18. 06. 2019 - 16:50

NATO vakcina za Srbe!
Novi komentar