Duško Vujošević ima novi posao

Bivši selektor crnogorske košarkaške reprezentacije Duško Vujošević poslije kraće pauze vraća se trenerskom poslu.
Objavljeno: 18. 06. 2019 - 18:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Legendarni stručnjak je prihvatio poziv rumunskog Kluža da bude savjetnik u izrastanju kluba, a ugovor je potpisan na godinu dana.

Prema dogovoru, Vujošević će voditi večernje treninge i pomagati Mihailu Silvasanu, ali biće i uključen u selektiranje tima koji će najvjerovatnije uz trke za domaće trofeje učestvovati i u Evrokupu.

“Zaista sam srećan što sam došao u Kluž, koji je pokazao da je ozbiljan i da ima velike ambicije. Nije mi bilo lako da prihvatim ponudu, ali poslije svih informacija koje su stigle do mene, čak i one koje mi je predstavio lično moj bivši igrač Aleksandar Rašić, uvidio sam da se radi o ozbiljnoj sredini koja želi velike rezultate i na evropskom nivou. Za mene su najvažniji karakter i igrača i stručnog štaba sa kojim ću raditi. Veći dio ekipe biće sačinjen od poptuno novih igrača, posebno onih iz inostranstva. Samo oni sa pobjedničkim duhom će dobiti priliku u Klužu, jer na kraju samo karakter i iskreni i pošteni rad donose rezultate“, izjavio je Vujošević.

Vujošević za sobom ima sjajnu karijeru, vodio je Partizan, Crvenu zvezdu, Brešu, Pistoju, Pezaro, CSKA iz Moskve, Radnički, Limož, kao i tri reprezentacije Crne Gore, Srbije i BiH.

Komentari: 0

Novi komentar