Ispovijest pjevačice koja je preživjela porodično nasilje

„Rekao je da će me silovati, zaklati i zakopati. Mojom glavom je udarao u vrata, pocijepao mi brushalter i za kosu me vukao do kola”, samo je dio ispovijesti Sanele Vujnović za “Blic”.
Objavljeno: 18. 06. 2019 - 18:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pjevačica Sanela Vujnović prijavila je policiji da ju je zlostavljao momak, harmonikaš Miloš Stojković, koji je, kako stoji u zvaničnim dokumentima, dobio zabranu prilaska žrtvi. Ovo je drugi put da mu je sud izrekao istu zabranu. Kako kaže, njihova veza traje dvije godine, od kojih je godinu i po dana ona s vremena na vrijeme bila žrtva nasilja. Tek posljednja dva je prijavila policiji. U prilog tome ona je dostavila i rješenje Trećeg osnovnog suda u Beogradu, po kojem se Milošu produžava mera zabrane prilaska njoj.

- Prvo nasilje dogodilo se odmah nakon vjeridbe. Planirali smo da odemo kod mojih prijatelja na bazen. On mi se nije javljao, pa sam otišla sama i rekla da ga čekam tamo. Došao je oko 11 sati uveče i tada mi je opalio prvi šamar tako da mi se zatresla cijela glava. Rekao mi je da sam ku*va što se kupam u kupaćem kostimu. Onda je počeo da me udara po glavi. Vukao me je za kosu ka kolima koja su bila parkirana u susjednoj ulici. Onda me je na Pupinovom mostu natjerao da u kupaćem izađem napolje. Udarao me je šakom, pijesnicama i vrijeđao...

Ovaj slučaj nije prijavila policiji.

- Ni ovaj ni mnoge druge. Taj dan mi je rekao da će me silovati, ubiti, zakopati, zaklati i da će pozvati moje roditelje, na šta sam ga ja molila da to ne uradi. Moji roditelji imaju samo mene i bila mi je strašna samo pomisao da ih neko pozove i kaže da me više nema. Onda je rekao da će se ubiti, molila sam ga da to ne uradi i ušla sam s njim u kuću.

O ovome je, kako kaže, ispričala samo drugaricama.

- Moja mama dugo ništa nije znala, a tata još uvijek ne zna. Drugarice su tražile da ga prijavim, ali nisam to učinila. Padala sam na obećanja i pristajala da pokušamo ponovo. Kroz nekoliko mjeseci se sve ponovilo - kroz suze priča pjevačica dok nam pokazuje fotografije podliva, pocijepane usne i šake pune počupane kose. Na pitanje zašto ga nije prijavila, da li ju je strah paralisao, kaže:

- Nisam se tada plašila, sada se strašno plašim za svoj život. Tada me je ubijedio da sam ja kriva i da se neće ponoviti.

Ipak, čim je istekla zabrana, prema Sanelinim rečima, oni nastavljaju viđanja.

- Onda jednog dana dobijam poziv da to veče pjevam. On mi ne da. Odlazim da se istuširam i tu sve počinje. Beonjače mu postaju crvene, cijepa mi brushalter, hvata me za kosu i udara mojom glavom u vrata. Padam na pod i ne mogu da dišem, molim ga da mi da pumpicu. Tada mi je prišao i pljunuo me.

To je bio trenutak, kako kaže, kada je odlučila da pozove policiju.

- Brzo su došli. Hitna pomoć mi je konstatovala povrede, sutradan sam otišla i u dežurnu bolnicu gdje mi je stavljena kragna. Rekao mi je: „Vidjećeš šta će se desiti kada izađem iz policije, nikom nisam ostao dužan.“ Tu počinje moj strah. Oni će ga goniti po službenoj dužnosti, a ja ću privatno podnijeti tužbu.

Miloš već ima tri krivične prijave

Sanelinu priču otkada je Miloša prijavila potvrđuje i rešenje suda od 5. juna u koje smo imali uvid. O njenim povredama svjedoči i ljekarski nalaz iz KBC „Zemun“, u kojem stoji:

- Zadobila je povrede po vratu i rukama i oguljotine u visini obe podlaktice. Stavljen joj je okovratnik i MUP je obaviješten.

Kako saznaje Blic, ovo nije prvi put da je Stojković prijavljivan za nasilje u porodici. Prema njihovim saznanjima, on u tužilaštvima već ima prijave za nasilje u porodici, ali i za drogu i ugrožavanje sigurnosti.

Komentari: 0

Novi komentar