Narednih dana znaće se njegov status

Sinđelić smješten u Centar za azilante

Svjedok saradnik u slučaju „državni udar“, Saša Aleksandar Sinđelić, nalazi se od juče u Centru za azilante, pod posebnim režimom nadzora, saznaje Pobjeda. ,
Objavljeno: 19. 06. 2019 - 06:15 Promjenite veličinu teksta: A A A
Sindelic smjesten u Centar za azilante
Foto: Ivana Bozovic

Narednih dana znaće se kakav je njegov status i da li uopšte ima zakonskih osnova da traži azil. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je pisanje Pobjede da je Sinđelić u Crnoj Gori „i da je u Odjeljenju bezbjednosti u Rožajama izjavio da je progonjen zbog čega je zatražio politički azil”.

-Sinđelić je preko staza, mimo graničnog prelaza bježao u Crnu Goru, što je bilo vidno na njegovim nogama. Saopštio je inspektorima u Rožajama da je bio primoran da traži politički azil, zbog progona i napusti Srbiju - kazao je Katnić.

On je podsjetio da je SDT tokom sudskog procesa tvrdilo da, pored strukture koja je otkrivena, postoji značajan broj neotkrivenih pripadnika te strukture koji se nalaze u Srbiji i Rusiji.

-Oni kao takvi su sposobni da preduzmu određene radnje i aktivnosti u pravcu izvršenja novih krivičnih djela i sprečavanju pomoći u otkrivanju ovih krivičnih djela. Specijalno tužilaštvo će vidjeti da li se u ovom slučaju radi o krivičnim djelima određenih lica – kazao je Katnić.

On je ukazao na to da je Sinđelić mogao da traži status zaštićenog svjedoka kao i da bi procedura u tom pravcu bila sprovedena.

Tužilac je pojasnio da svjedok saradnik to nije tražio, već je želio da se vrati u matičnu zemlju.

-Sada imamo situaciju da je on došao u Crnu Goru u potpuno drugom svojstvu. Motiv zbog

kojeg on tvrdi da je progonjen će se utvrđivati – kazao je Katnić i naglasio da je slučaj Sinđelića specifičan jer je on imao status svjedoka saradnika.

Komentari: 5

IBAR - HAJLA

19. 06. 2019 - 08:25

Sinđeliću u ROŽAJE nuđeno od BS da bude ,,POTPRESJEDNIK OPŠTINE,,
Skorupan

19. 06. 2019 - 09:34

Sinđelić je zaslužio da ga smjeste u bolji hotel, na račun države.ŠŠetite se samo kako je "rasturo" ravnogorce i njine i naše, onda namišljene "veličine" advokate, Miroje i ostale nepomenike.
Kad je zasluzio

19. 06. 2019 - 11:46

Vodi ga kuci , on voli skorupa .
Freeman

19. 06. 2019 - 09:35

Slijedi nastavak farse.
6

19. 06. 2019 - 12:56

Zamisli Sinju cetnickog vojvodu u Bossovo odijelo sto mu kupijo Miljivoje u domu za azilante sa Azijatima i Afrikancima uglavnom muslimanima ! I to utekao da nadje spas od prijetnji a tamo za rijec dobije nozekanju u drob od garavog.
Novi komentar