ASK za vlast nezavisna, za opoziciju marionetska institucija

Radonjić: Radim po zakonu, nijesam neprijatelj DF-a

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) radila je u prošloj godini punim kapacitetom i dokazala da je nezavisna, nepristrasna i da nema nedodirljivih – poručeno je iz DPS-a tokom jučerašnje skupštinske rasprave o Izvještaju o radu ove institucije u 2018. Iz opozicije, najviše iz DF-a, uputili su drugačije poruke - ASK je marionetska institucija koja služi vrhu vlasti, brani interese DPS-a i prikriva korupciju na visokom nivou.
Objavljeno: 19. 06. 2019 - 06:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Direktor ASK Sreten Radonjić odgovorio je da ASK ne radi u korist DPS-a, već u skladu sa zakonom.

-Kritikovali ste ASK prije nego je počela da radi. Radili ste to da biste prikrili zloupotrebe u izbornom procesu, a meni hoćete da imputirate da sam ja batina DPS-a. Ja radim po zakonu - rekao je Radonjić.

On je kazao da nije „krvni neprijatelj DF-a“, kako kažu iz tog saveza. Poručio je da je blokada sredstava DF-a nakon izbora 2016. bila opravdana.

- Nijeste opravdali milion eura – rekao je on, na šta su reagovali iz DF-a.

- To je teška optužba – reagovao je Milutin Đukanović (DF) i kazao da jedino DRI može da tumači validnost faktura i da nije imala primjedbu. Đukanović je rekao da je Radonjić „izaslanik Duška Markovića“, na šta je reagovao direktor ASK.

- Došao sam vašom voljom na ovo mjesto i ispunjavam sve uslove. Imam znanje i stručnost – rekao je on.

- Ako bi neko trebalo da se ljuti, to je DPS, jer su iz DPS-a najviše bili pod udarom sankcija – rekao je Predrag Sekulić (DPS).

On je kazao da 436 prekršajnih postupaka, 331 sankcija, 245 novčanih kazni, koje iznose više od sto hiljada eura, potvrđuju da ASK radi punim kapacitetom.

Malo o korupciji, malo o ljubavi

Slaven Radunović kazao je da je ASK zloupotrijebljena na „klasični crnogorski način“.

- Znate li da Radonjić i Marković zajedno slave unučadima rođendane? Radonjić je tu da bi skrivao stvari koje se dešavaju u Vladi. Došao je iz penzije čovjek koji je najbliži rođak onoga ko treba da bude kontrolisan – rekao je Radunović.

- Uveli ste kategoriju da su najbliži rođaci prijatelji. Otac kćerke i otac sina nikad u Crnoj Gori nijesu bili rođaci. Neka su im srećna unučad i neka ih slave zajedno, ali ja se neću time baviti – prokomentarisao je Ivan Brajović.

- Itekako su rodbinski odnosi u pitanju, jer na sudu Radonjić bi mogao da se pozove na član zakona gdje je, do drugog stepena kad su tazbinski odnosi u pitanju, omogućeno da se ne svjedoči protiv okrivljenog – kazao je Radunović.

Suad Numanović odgovorio je da bi „ljubav trebalo podržati“.

- Ako postoji ljubav među djecom, ne treba je braniti. Imam četvoro djece i ako bi se jedno od njih zaljubilo u vaše dijete, dao bih veliku podršku da tu ljubav baštinimo – rekao je Numanović.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 2

NIKOLA

19. 06. 2019 - 06:08

Zasto Vanju ne vratis po presudi suda ako radis po zakonu,obracunavas se sa pojedincima krijucise iza te funkcije dok pojedine krijes od odgovornosti.Sramise poltroncino,da imas i malo obraza odavno bi dao ostavku da ne brikas svoje pretke
Janica Matova Beograd

19. 06. 2019 - 07:41

Gospodine Radonjiću da onda nijeste njihov član? Svaki crnogorski patriota morao bi da bude njihov politički neprijatelj!
Novi komentar