Srpski ministar kulture ocijenio

Vukosavljević: Oduzimanje imovine SPC može dovesti do neprijatnih posljedica

Ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević, ocijenio je da bi usvajanje predloga zakona crnogorske vlade o slobodi vjeroispovesti mogao da dovede do neprijatnih posljedica.
Objavljeno: 19. 06. 2019 - 09:54 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vukosavljevic: Oduzimanje imovine SPC moze dovesti do neprijatnih posljedica
Izvor: Tanjug/Zoran Zestic

Vukosavljević je u izjavi za Sputnjik izrazio očekivanje da situacija neće da eskalira u pogrešnom pravcu i dodao da je očigledno da je SPC "predmet ugrožavanja od strane aktuelne vlasti u Crnoj Gori".

Kako je istakao, nada se da će apeli ili poruke koje su poslate iz Srbije, ali i jednog dobrog dijela naroda koji živi u Crnoj Gori, uticati da se povuku ti predlozi za izmjenu zakona.

Istorija SPC i srpske kulture u Crnoj Gori je dobro poznata, naveo je srbijanski ministar kulture i informisanja.

"Ona je jedna od temeljnih odrednica tog prostora i smatramo da bilo kakav uplit dnevne politike u vezi sa tako osjetljivim pitanjima treba izbjegavati. Želim da vjerujem i nadam se da će zdrav razum pobijediti", naglasio je Vukosavljević.

Komentari: 17

Milan BGD

19. 06. 2019 - 10:34

Ovo je onaj što je izlagao crnogorsku nošnju u Kini kao srpsko kulturno dobro! Sprdnja od ministra za (ne)kulturu
Realista

19. 06. 2019 - 12:37

Nastavlja se i dalje Miloseviceva praksa, sto poganiji i gori -vise napreduje. To pokazuje i veljesrpski "patriota" Vukosavljevic. Zato je i ministrar. Cudno bi bilo da je drugacije. Srbija se valja u blatu do iznemoglosti a ovi i dalje gledaju preko plota.
Sveti duh

19. 06. 2019 - 15:54

Teško je gledati ovo propadanje Srbije. Tonu sve dublje a to se ne može završiti dobro za Balkan. Ako USA nešto ne učini država Srbija u očitom rasulu povući će za sobom u propast pola Balkana. Ponovo. Srbija je rak Balkana
Rašo

19. 06. 2019 - 10:54

Sto posto , neprijatne posledice imaće SPC koja neovlašćeno koristi Crnogorska crkvena dobra, i bez kojih će ostati.
Ljubitelj tutuša

19. 06. 2019 - 10:57

"... istorija SPC i srpske kulture u Crnoj Gori je dobro poznata, naveo je srbijanski ministar kulture i informisanja...." Ne vrijeđajte čovjeka - on je srpski ministar... ta i takva ološ se poziva na falsifikate koje su takvi kao on činjeli desetljećima na štetu Crnogoraca i njihove države, kulture, istorije, jezika, crkve... sada citiraju te falsifikare Oraovaca, Medakovića, Milutinovića držeći se njih kao pijan plota jer su im ti falsifikati i lažibajke jedini oslonac njihovog velikodržavlja... mrš, stoko bezrepa!
Može

19. 06. 2019 - 11:04

naravno, al za srbe i posrbice, što se tiče Crnogoraca to će dovesti do veoma prijatnih pošljedica. Vakat je!
Sve je srpsko

19. 06. 2019 - 11:20

Pa i nosnja je crnogorskih Srba. Nije Albanska .
Da, da ....

19. 06. 2019 - 11:45

I Egipatski Faraoni su iz Malog Mokrog Luga! SVi i sve je srpsko hahahahah da,da BG pašaluk je vaš 10000%
Iskrenuto

19. 06. 2019 - 12:10

To je kao da Englezi proglase Škote za Engleze pa im onda Škot u kiltu svirajući gajde predstavlja englesku kulturu i narodnu nošnju. Jedino što 'glupim' Englezima nikad nije palo napamet da asimiluju Škote.
RAŠO

19. 06. 2019 - 12:15

Ništa u Crnoj Gori nije Srbsko, ni nošnja, ni običaji, ni karakteri, ni pismo, ni jezik. Više je crnogorskog u Srbiji nego Srbskog u Crnoj Gori . Najveće što je srbsko u Crnoj Gori trenutno je crkvena imovina bez koje će uskoro ostati, tako da smo tim sa svim srbskim u Crnoj Gori završili. Inače Srbima je svojstveno da kradu kulturu i kulturna dobra iz drugih država. Takođe prisvajaju naučnike , kulturno istorijske spomenike, događaje , ličnosti , i što ne sve.
Pipun²

19. 06. 2019 - 12:17

Oni će nam oprostiti što su nam pokrali manastire i crkve. Pošteno, po srpski.
GRAĐANSKI

19. 06. 2019 - 12:54

I ovaj insan je (nažalost) - ''poreklom'' odolen! Pa ondar i tijem, ''viši katolik od pape''!
Milo Vujović

19. 06. 2019 - 12:55

NE ODUZIMANJE I VRAĆANJE SVIH NAŠIH OTETIH HRAMOVA CRNOGORSKOJ DRŽAVI TJ.CPC,Može Došljake Pobjeglice i Okupatorsku ilegalnu tzv.sPc Dovesti do Traktora,tzv.ministar Nekulture,Morate jednom za Vazda Zaboraviti Veliku srbiju,i morate vaše Došljake Pobjeglice Savjetovati da Mirno Napušte i Predaju Svu imovinu i Sve Naše Otete Hramove koje su ilegalno Prisvojili Poslije Okupacije 1918.g. i izbjegnu Neprijatne Posljedice,i nemojte Huškati zatucane nacionaliste i ilegalne popove i ćeratih na Neki Novi Bljesak i Oluje,jer nećete izbjeći Crnogorski Cunami,nije vi ovo 1918.g.kada ste Nebranjeni Goloruki Napaćeni i Gladni Crnogorski Narod,Poslije Ljetovanja u Grčkoj uz Pomoć Francuza i Engleza umarširali u Slobodnu Crnu Goru i Okupirali je a taj Narod,koji je Krvario za vas u Nizu Bitaka,njih više od 10.hiljada Naše Braće i Sestara,Brutalno Pobili i Poklali !!
Miljan Markov -Nikšić

19. 06. 2019 - 13:21

Ministre ,malo si se zaletio "KRV JE LJUDSKA RANA NAOPAKA ,NA NOS VAM JE POČELA SKAKATI"Crnogorci ovoga puta neće dozvoliti da ih zlo pobijedi,Borićemo se do zadnjega da sačuvamo naše kulturno blago koje ste vi oteli na prevaru.Istorija srpske kulture ,kažeš da je poznata u Crnoj Gori. Jeste stavljanje mačaka u raše crnogorskih majki,paljenje kuća ,silovanja ,progoni u daleku Gaetu .E ovoga puta to vam neće poći za rukom ,a ti izvoli ako mislite da ostavite kulturni trag!
Relativnost

19. 06. 2019 - 14:36

Neprijatnosti od vas imamo bar 100 godina, a ponekad i daleko vise od neprijatnosti. Pa ovo danas sto prijetite jest eujed komarca za ono sto ste do sad uradili i za ono sto SPC radi po Crnoj Gori
Realista

19. 06. 2019 - 14:49

Treba traziti drzavi Srbiji da nam plati sav ovaj period rentiranje svih crnogorskih vjerskih objekata od 1918. godine do danas. Vjerujem da ima pravnika koji bi znali kako se to radi, pritom treba tacno navesti koliko su novca zaradili i odnjeli u Srbiju iz Crne Gore ne plativsi ni euro poreza. Brojke treba na vidjelo pa neka pricaju sto oce.
Vasko

19. 06. 2019 - 20:00

Koja je ovo ološ a crkve u Srbiji se vode na državu.
Novi komentar