Gradonačelnik Podgorice u Golubovcima

Vuković: Počinje gradnja vodovoda u Berislavcima

Ovo što smo vidjeli u Zeti danas moglo bi služiti na ponos ne samo jednoj maloj zajednici kakva je Zeta i gradu kakav je Podgorica, nego i mnogo većim i razvijenijim sredinama, kazao je gradonačelnik Glavnog grada Podgorica Ivan Vuković nakon što je zajedno sa predsjednicom Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci Tanjom Stajović obišao niz kapitalnih projekata na teritoriji Golubovaca.
Objavljeno: 19. 06. 2019 - 10:12 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vukovic: Pocinje gradnja vodovoda u Berislavcima
Foto: PG Biro

Zavšrena zgrada srednje stručne škole je još jedno završeno krupno obećanje za stanovnike Zete i od 1. septembra ove godine nove generacije đaka će pohađati ovu školu. U sklopu škole se nalazi i savremena sportska dvorana. U sklopu redovnih obilazaka različitih djelova grada Stajović i Vuković su obišli i dnevni centar za boravak djece sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom, park u Beglacima u kojem se gradi rekreativna zona u skladu sa najsavremenijim standardima, te nekoliko ulica koje se grade na teritoriji Golubovaca.

“Svi ovi projekti predstavljaju kontinuitet višemilionskih ulaganja u Zetu. Nema gradskog preduzeća koje u proteklom periodu na ovom prostoru nije obavilo ozbiljan posao i nastavićemo istim tempom. Polako ulazimo u treću fazu rada na nastavku puta prema Matagužima, do kraja mjeseca uvodimo izvođača za posao izgradnje vodovoda u Berislavcima. Zeta jeste veliko gradilište, ali nam trebaju i novi sadržaji, novi mjesni centar, posebno poslovni sadržaji, kako bismo ublažili posljedice nezaposlenosti“, kazao je gradonačelnik Vuković.

On je dodao da će Glavni grad nastojati da u budžetu podgine nivo izdvajanja za opštinu Golubovci, posebno kada je riječ o infrastrukturnim potrebama ovog dijela grada.

“Zadovoljstvo je danas obići sa gradonačelnikom Vukovićem sve ovo što smo vidjeli, razgovarati o razvoju Zete, o svemu onome što je urađeno i što je planirano da se radi. Zeta se danas razvija na svim poljima. Za razvoj svakog područja, svake opštine, osnov je infrastruktura, a mi se imamo čime pohvaliti, itekako vrijednim investicijama. Osim srednje stručne škole i dnevnog centra, obišli smo i ulicu koja je završena i koja vodi do same škole, u koju je uloženo 236.000 eura, a nastavili smo i drugu fazu puta Golubovci – Mataguži, koja je početa da se gradi u maju. I za tu ulicu je raspisan tender za nastavak gradnje, vrijedan 385.000 eura”, poručila je predsjednica Opštine u okviru Glavnog grada Goubovci Tanja Stajović.

Ona je istakla i da je veliko zadovoljstvo što je preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ završilo tender u vrijednosti od 175.000 eura za iizgradnju vodovoda u Berislavcima.

Komentari: 1

Saša b.

19. 06. 2019 - 10:46

Bravo Ivane Bravo DPS i SD gradimo CG !!!!
Novi komentar