Šehović sa Đorđem Stojovićem

Dječak - heroj koji je primjer pravih vrijednosti

Ministar prosvjete dr Damir Šehović primio je danas učenika sedmog razreda Đorđa Stojovića u pratnji oca Radovana Stojovića i pomoćnice direktora škole „Vuko Jovović u kojoj dječak uči, Olge Grgurović. Stojović je nedavno spasio godinu mlađeg druga od davljenja.
Objavljeno: 19. 06. 2019 - 12:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar je, u razgovoru sa dječakom, poručio da hrabrost nema veze sa godinama, te da je Đorđe to i pokazao.  „Vrijednosti koje pokušavamo da usadimo vaspitanjem sopstvene djece, ali i kroz obrazovni sistem, ti već imaš“, rekao je ministar.

Naglašeno je i da ovakvi slučajevi zaslužuju pažnju javnosti ne u cilju lične promocije, već u cilju promocije pravih vrijednosti. Razgovor je zaključen konstatacijom da su ocjene važne za budući uspjeh u školovanju i napredovanje, ali, „daleko su od toga da budu jedino mjerilo vrijednosti. Vaspitanje, principi na kojima zasnivamo sva svoja postupanja, način na koji se ophodimo prema okolini, karakter i hrabrost, ipak su najvažniji u izgradnji cjelovite ličnosti“.

Na kraju sastanaka, ministar je Đorđu uručio i prigodan poklon, uz poruku da je nemili događaj bio važna životna lekcija koja se jeste završila dobro, ali je i pokazala koliko je važno da je djeca ponašaju odgovorno, pažljivo i uvijek komuniciraju sa starijima, kako se ne bi našli u opasnim situacijama.

Komentari: 2

Sandra

19. 06. 2019 - 13:39

Bravo dušo. Želim ti svako dobro I svaku sreću u životu..
Ah deco deco

19. 06. 2019 - 13:41

Svaka cast za hrabrost i pozrtvovanje samo bolje djecu kontrolisati jer cesto se zavrsi duplom tragedijom .
Novi komentar