Wizz Air naručuje 20 aviona tipa AirBus A321XLR

Wizz Air Holdings Plc, najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evrope, je u okviru dogovora Indigo Partners, potpisala memorandum o razumijevanju sa kompanijom Airbus S.A.S. na osnovu koga će iskoristiti važeću opciju za kupovinu 20 aviona tipa Airbus A321XLR. 
Objavljeno: 19. 06. 2019 - 14:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Avioni će biti isporučeni u roku od tri godine, počevši od 2023. Model A321XLR će imati 239 sjedišta, isto kao model A321neo, kako bi u potpunosti bio usklađen sa postojećom flotom Wizz Aira. 

„A321XLR je najefikasniji avion tog tipa i predstavlja veliku šansu za Wizz Air da dodatno proširi svoju mrežu i poveže tačke na WIZZ-ovoj mapi koje trenutno nedostaju, zahvaljujući kapacitetima ovog tipa aviona za duže letove. Danas imamo niz letova koji traju 5 do 6 sati na veliko zadovoljstvo naših putnika, dok će XLR dodatno unaprijediti izuzetnu vrijednost i uslugu koju nudimo letovima koji traju 7 do 8 sati”, izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Aira. 

Kako je Varadi dodao, ekonomičnost modela Airbus A321XLR će ojačati konkurentsku prednost i podstaći potražnju za putovanjima avionom u centralnoj i istočnoj Evropi i šire, uz minimalan ekološki otisak. 

Sa današnjom najavom, Airbus se obavezao da Wizzu isporuči ukupno 276 aviona do 2026.
 

Komentari: 0

Novi komentar