Ljekari nijesu utvrdili da je Čaka udario policajca u glavu, policijac prijetio na sudjenju

 Vještak medicinske struke Spasoje Vukotić kazao je danas, na s uđenju vođi podgoričkih “Varvara” Aleksandru Čaki Ivanoviću zbog napada na policajce tokom utakmice Sutjeska-Budućnost, da je saglasan sa nalazom sudskog vještaka Miodraga Šoća da službenik Interventne jedinice Ljubiša Vuković nije zadobio povredu glave. Ni ljekar Opšte bolnice u Nikšiću Dragutin Višnjić nije mogao da konstatuje Vukovićevu povredu.
Objavljeno: 19. 06. 2019 - 23:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

“U izvještajima ljekara specijalista nije navedeno da li je nastala povreda i ako jeste gdje, već je samo napisana dijagnoza u izvještajima. Na osnovu ovakve dokumentacije , izvodim zaključak da oštećeni policajac Vuković nije zadobio laku tjelesnu povredu”, kazao je Vukotić.

Ljekar Višnjić, koji je primio Vukotića nakon incidenta, a saslušan je u svojstvu svjedoka, takođe nije našao nikakve vidljive povrede kod Vukovića, niti je mogao da konstatuje da je došlo do udarca pesnicom, tako da je pacijenta uputio kod neurologa.

Vuković je nakon te izjave burno reagovao, te se povišenim tonom obratio ljekaru, zaprijetivši mu prstom.

Na prethodnom ročištu specijalista sudske medicine dr Miodrag Šoć, kazao je da prema medicinskoj dokumentaciji Vuković nije zadobio nikakve povrede jer u izvještajima ljekara specijalista nije navedeno da li je nastala povreda i ako jeste gdje, već je samo napisana dijagnoza. Šoć je tada kazao da djagnoza slijedi iz nalaza, a kako nalaza nema trebalo je da umjesto “povreda, stoji glavobolja”.

“Kada nema povrede nema ni dejstva sile. Sve ostalo je pretpostavka”, kazao je Šoć.

Nakon saslušanja vještaka i ljekara, Ivanovićev advokat Srđan Lješković zatražio je od suda da se njegovom branjeniku ukine pritvor, no, sud je to odbio.

Ivanoviću se na teret stavlja napad na službeno lice tokom incidenta nakon utakmice „Sutjeska – Budućnost“ koja se u Nikšiću odigrala 3. aprila.

 

Komentari: 0

Novi komentar