"Sjeća ga se iz nekih policijskih izvještaja"

Svađa Škrelje i Konjevića

Poslanici će se danas u Skupštini izjasniti o izboru članova Savjeta RTCG, a juče su tokom rasprave opozicionari kazali da su ti ljudi ,,podobni kadrovi vladajuće partije“, dok su iz vlasti demantovali te optužbe, navodeći da je riječ o kandidatima koji će na kredibilan način predstavljati interese građana.
Objavljeno: 20. 06. 2019 - 06:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poslanik DPS-a i predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je da preuzima svu odgovornost da su u potpunosti poštovali sve zakonske norme u pogledu utvrđivanja jedinstvene liste za Savjet, svidjelo se to nekom ili ne.

- Nema većeg političkog uticaja na rad Javnog servisa, nego zahtjev jedinstvene opozicije za smjenu kompletnog rukovodstva RTCG – rekao je on, dodajući da je juče Savjetu istekao mandat.

Poslanik Luiđ Škrelja (DPS) negodovao je, pored ostalog, što je poslanik Raško Konjević (SDP) rekao da je on jedini ,,glavni krivac za negativan izvještaj Evropske komisije o stanju u Javnom servisu“.

Kada je Konjević došao u salu rekao je da je zakasnio na sjednicu, ali da će naći priliku da ,,Škrelji kaže kako ga se sjeća iz nekih policijskih izvještaja“.

- Ne može bivši ministar policije to da saopštava. Pozivim ga da sad kaže ili laže ili je to laž, čista laž. Nema toga čovjeka koji može da me nađe u izvještajima sem za neki saobraćajni prekršaj – kazao je on.

Konjević je, međutim, nakon toga samo pozvao predsjednika Skupštine da upozori Škrelju zbog izgovorene riječi ,,laž“, koja je zabranjena Poslovnikom, što je Ivan Brajović i učinio.

Komentari: 2

sizif

20. 06. 2019 - 07:41

Pored svih neslaganja oko koalicionih spajanja, koja su moguća koliko izmiješati ulje i vodu (ulje i vodu je moguće donekle pomiješati, ali sa velikom temperaturom, koja nikome nije potrebna), Konjevića preko javnih nastupa sam upoznao kao oštrog, ali vaspitanog čovjeka, čovjeka od mjere. Zadnji njegov istup zbunjuje, budući je dužan kao nekadašnji "prvi policajac" CG da "operativne" podatke, ako ih ima, čuva u tajnosti dok se ne objavi da se daju na uvid javnosti. Osim toga, neshvatljivo je da se u Parlameentu paušalno poseže za skandaloznim "informacijama", oblate se ljudi, a sve se tumači kao "sloboda" da se iznosi "politički stav"! Radi takvih aktivnosti bi bilo koji građanin u najmanju ruku platio pozamašnu kaznu zbog nanošenja "duševnih bolova", a najvjerovatnije završio u zatvoru. Ovakav diskriminatorski odnos prema ostatku građana Crne Gore je prosto neshvatljiv u jednoj državi koja se "presnijeti" u samohvalospjevima o jednakosti svih njezinih građana! Bruka!
Da li

20. 06. 2019 - 07:56

je riječ palamudi, zabranjena? Što sve izgovara veljesrpska opozicija, a oni zabranili riječ laž, aaahahahahaha
Novi komentar