Priznanje Komune

Čukiću nagrada za valorizaciju kulturne baštine

Publicista, novinar i istraživač Slobodan Čukić, dobitnik je godišnje nagrade časopisa Komuna za očuvanje, afirmaciju i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore.
Objavljeno: 20. 06. 2019 - 09:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Čukić, kako je saopšteno iz Komune, već dugo predano i minuciozno istražuje kulturno,istorijsko,arheološko nasljeđe Crne Gore.

Od septembra 2015. radi u „Pobjedi“ kao urednik rubrike Feljton i Arhiv.

Čukić je autor i tri knjige, a u obrazloženju žirija kojim je predsjedavao Čedomir Bogićević i članovi Draško Došljak i Nenad Stevović, navodi se da je nagradu zavrijedio posebno za knjigu “Podgorički brevijar”.

Kako smatraju ta knjiga spada u krug onih odabranih o istoriji Podgorice koja tematski obuhvata period od antike do početka XX vijeka prostora Zetske ravnice.

Iz Komune su kazali da je specijalnu plaketu dobio Miroslav Dragićević koji je u zadnjih 30 godina u turizmu, najprije kao glavni i odgovorni urednik časopisa "Turizam", a onda kao urednik i voditelj emisije "Divlja ljepota uživo" koja se već 20 godina prikazuje na domaćim i regionalnim televizijama.

Plakete Komune za doprinos i afirmaciju kulturne baštine dobili su nevladina organizacija „Crnogorsko-slovačko prijateljstvo", KUD-u „Mijat Mašković“ iz Kolašina i - Udruženju boraca NOR-a i antifašista Nikšić.