Mustafić iz Ankare: Značajno jačanje saradnje javnih službi za zapošljavanje

Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Javna služba Turske za zapošljavanje (ISKUR), prateći politike dvije vlade i veoma dobre uzajamne odnose u gotovo svim oblastima, i u narednom periodu će unapređivati saradnju po pitanju zapošljavanja.
Objavljeno: 20. 06. 2019 - 12:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

To podrazumijeva poboljšanje aktivnih mjera, praćenje zahtjeva privrede, potreba investitora i potreba za radnom snagom kao i uspješno razmjenjivanje iskustva dobre prakse i podataka u cilju poboljšanja usluga zapošljavanja.  

To je ocijenio direktor Zavoda Suljo Mustafić tokom radne posjete partnerskoj instituciji ISKUR-u i Turskoj Agenciji za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA), minula dva dana u Ankari.

Crnogorska delegacija je, tokom boravka u Ankari, posjetila i Tursku Agenciju za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), koja je direktno vezana za Vladu Turske.

- U saradnji sa resornim ministarstvima, državnim institucijama i lokalnim samoupravama u Crnoj Gori, na dnevnom nivou, se trudimo da ojačamo međusobnu saradnju i realizujemo što više projekata. Realizujemo projekte u više od 100 zemalja svijeta. Od dana osnivanja realizvali smo preko 200 projekata u Crnoj Gori, i nastavićemo i dalje. Crna Gora je za nas posebno značajna i zauzima posebno mjesto u našoj instituciji. Dijelimo sa vama zajedničke korijene. Mi smo institucija koja gradi mostove prijateljstva između zemalja - kazao je zamjenik predsjednika TIKA-e Birol Četin.

Dosadašnja saradnja Zavoda za zapošljavanje i ISKUR-a se odvijala kroz učešće u međunarodnim projektima koje su realizovali Evropska fondacija za obuku, Međunarodna organizacija rada i drugi, kao i kroz učešće u međunarodnim i regionalnim institucijama: Svjetskoj organizaciji javnih službi za zapošljavanje te Centru javnih službi za zapošljavanje zemalja Jugoistočne Evrope.

 

Komentari: 0

Novi komentar