Četiri lica nelegalno lovila ribu

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero u saradnji sa Sportsko – ribolovnim klubom Podgorica u proteklih 15 dana zatekla je u vršenju nelegalnog izlova ribe četiri lica.
Objavljeno: 20. 06. 2019 - 12:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

U istom periodu privremeno su oduzeta 2 plovila, 2 vanbrodska motora, električna sonda, električni pretvarač i akumulator, 14 mreža i pari sa 80 udica, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo da je između Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore i Sportsko – ribolovnog kluba Podgorica potpisan Sporazum o saradnji, kako bi kroz zajedničku, ali i saradnju sa drugim subjektima, radili na efikasnijoj zaštiti ribljeg fonda i suzbijanju svih oblika nelegalnih aktivnosti na prostoru NP Skadarsko jezero.

Pored aktivnosti na spriječavanju nelegalnog izlova ribe zaposleni u Službi zaštite, u saradnji sa inspektorima Odsjeka za inspekciju turizma, procesuirali su 17 prijava zbog nelegalog prevoza turista u NP Skadarsko jezero.

Služba zaštite NP Skadarsko jezero redovno obavlja kontrolu prostora i u saradnji sa drugim subjektima doprinosi očuvanju i zaštiti prirodnih i kulturnih vrijednosti parka.

Građani ovoj službi mogu prijaviti sve nezakonite aktivnosti na broj 067/424-318.

 

Komentari: 0

Novi komentar