SAOPŠTENJE

NOVA: Bingulac da bude na fonu odbrane srpskog naroda

Nova srpska demokratija pozvala je danas srpskog ambasadora Zorana Bingulca da bude “na fonu odbrane srpskog naroda”
Objavljeno: 20. 06. 2019 - 14:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Pozivamo ambasadora Srbije u Crnoj Gori da  pred Ministarstvom spoljnih poslova, gdje je pozvan na razgovor zbog izjave ministra u Vladi Srbije Nenada Popovića, nastavi da bude na fonu odbrane srpskog naroda od antisrpske politike koju sprovodi Milo Đukanović u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju Nove.

Ne može se očekivati, kako se dodaje, da se neko u ime Srbije odriče svih onih istinitih stavova koje su ovih dana izrekli najviši zvaničnici države Srbije a koji se tiču diskriminacije nad pravoslavnim vjernicima i srpskim narodom u Crnoj Gori.

“Zbog toga je ovaj potez Ministarstva spoljnih poslova u stvari u svrhu odbrane šovinizma i predstavlja klasičnu zamjenu teza gdje se oni koji progone srpski narod i rade godinama protiv interesa Srbije i podržavaju separatističke vlasti u Prištini nalaze uvrijeđeni kada im neko kaže istinu o onome što rade. Kada su već uputili ovakav poziv ambasador Bingulac  bi mogao da iskoristi priliku i traži objašnjenja kako su iz državnog i kulturnog aparata režima nastali ustašoidi poput Mirne Nikčević i Zorana Vujovića”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, ambasador Republike Srbije Zoran Bingulac pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zbog kontinuiranih, negativnih izjava srbijanskih državnih i drugih zvaničnika o unutrašnjim pitanjima naše države.

Komentari: 4

Ljubitelj Tutusa

20. 06. 2019 - 14:22

Na zalost, srpski Ambasador je na razgovor u MIP pozvan zbog uvrijedljivih izjava srpskih zvanicnika o pres'edniku Crne Gore a ne radi anticrnogorske histerije srpskih ministara i podpres'ednika... Vojvodi i Pipunu ne bi bilo srecnijeg glasa no kad bi SER I MN zaratile jer bi onda, misle oni, bili u prilici izbjeci ZIKS... he, he, he...
PgCG

20. 06. 2019 - 14:44

Petokolonaši-izdajnici za sva vremena.
RAŠO

20. 06. 2019 - 14:49

Što ih brani kad ih neodbrani. Stalno zovu i kukaju da su ugroženi i da ih neko brani. Od koga da ih brani, pa njih niko ne napada. U stvari drugi se moraju braniti od njih. Sva zla što su na ovom Balkanu , čini mi se da od njih dolaze. Praveći veliku Srbiju ostaće na beogradski pašaluk.
Zeljko R

20. 06. 2019 - 15:08

Kroz vjekove Crna Gora vece neprijatelje , perfidnije , i lukavije od srba i srbijanaca nije imala. Koliko jos moramo ove nase zlotvore trpjeti da mi je znati. Razmisljali iko o jednom velikom narodnom mitingu podrske Crnoj Gori od konstantnog napada izroda.
Novi komentar