Odupri se apeluje: Ne upadajte u zamku šovinističkog ludila i mržnje

Pokret Odupri se danas je apelovao na građane da ne upadaju u zamku šovinističkog ludila i međusobne mržnje koja se, kako su istakli, ovih dana podstiče sa svih strana.
Objavljeno: 20. 06. 2019 - 18:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

U tom pokretu naglašavaju da mržnja nikad nikom nije ništa dobro donijela.

“Apelujemo i na medije da rade na smirivanju takvih tenzija, a portalima preporučujemo da ukinu komentare čitalaca na teme i tekstove koji mogu podsticati na vjersku i nacionalnu mržnju”, naveli su u pokretu Odupri se.

Kako dodaju, problemi građana u Crnoj Gori i regionu su zajednički, a to su kriminal, korupcija, nizak standard, nezaposlenost, bespravna država, loše školstvo i zdravstvo, nesloboda…

“Za to nijesu krivi Srbi, Hrvati, Crnogorci, Albanci, Bošnjaci…, već korumpirane i nesposobne političke elite, koje svoju pljačku i nesposobnost prebacuju na najopasniji teren, teren vjerskih i nacionalnih podjela i mržnje. Oduprimo se ludilu”, poručili su iz tog pokreta.

Komentari: 10

LUKA P

20. 06. 2019 - 18:13

Pokret u rasulu ili NVO-ko apeluje? Ili samo Džemal i Mirso?
Jos jedan...

20. 06. 2019 - 19:07

Pokret Za Pravljenje Para. Masala. Dok je ovakvih i turbo srbalja ruskih trabanata, Kralj Milo ima da vlada dok mu se ne dosadi.
Episkop

20. 06. 2019 - 19:30

"Sa svih strana"? To je ono kad nemaš petlju da kažeš da salve mržnje i uvreda dolaze iz pravca bg, pa onda relativizuješ po običaju, zato ste i tako uspješni u odupiranju, hrabrost vam je jača strana
lolo

20. 06. 2019 - 21:35

Koje su ovo budaletine, od drveta sumu ne vide, ka URA maniti urlali :)))
Dragana

20. 06. 2019 - 21:58

Ovo su zadnji trzaji dps-a. Samo da se voda malo razbistri sa ovim Milovim smutnjama. Bice ponovo izbori. Vi botovi se spremite jer sporazum ce opstati u nacelu! Pa cemo tada da vidimo ko je bio uz narod, odupri se, opozicija ili oboje.
Zeljko R

20. 06. 2019 - 23:25

Dragana , odmah me evidentiraj, nikada niti cu ikada biti uz vas. Cak da ste vi narod a nijeste jer ga je na ovu crnogorsku stranu mnogo vise ja necu sa vama. Nijesam bot, no nezavistan gradjanin koji je svijet bijeli vidio i koji dobro zivi crnogorki patriota i to cu ostati do zadnjega. I nikakvi Dzemali, Mandici srbofili ni rusofili nece mi vise nikada oteti rodnu grudu. A ti prijeti koliko hoces .
Stefan

21. 06. 2019 - 06:25

Kao što je jedan umni čovjek rekao nacionalizam je zadnje utočište za hulje. Definitivno,slobodarska i građanska Crna Gora mora da ustane odlučno protiv sopstvenog nacionalizma i šovinizma. Naravno, imamo stalne napade i potrebu za odbranom od srpskog,hrvatskog,albanskog i bošnjačkog nacionalizma, ali snaga nacije se ogleda u prepoznavanju sopstvenog nacionalizma i odlučnom suprostavljanju. Tužno je vidjeti komentare i svrstavati svu opoziciju u srbe i rusofile kao gore dotični...
Maša

21. 06. 2019 - 08:17

Zeljko R ne znam odakle pises ali zao mi je sto moram da te obavijestim da nikakav Mandic ni opozicija nisu u pokretu odupri se. Ne znam zasto mislis da bilo ko zeli da te ima u bilo kakvoj evidenciji? Zelimo pravedne izbore sa nepartijskim listama kojih pored koverti i ostalih nacina kupovine glasova se ne mogu ostvariti u ovakvom sistemu. A ako nismo narod onda... sta smo?? Ovakve izbore kao sto su bili do sada NECEMO. Za vas dps-ovce je izgleda svaka izgovorena rijec protiv ovakvog sistema PRIJETNJA. To mnogo govori o vasem stanju.
CRNOGORAC

21. 06. 2019 - 08:53

PRPA BATO DOSAO JE KRAJ NEGATORIMA C.GORE SAD SE ZNAJU KOJI SU.
Petar

21. 06. 2019 - 09:26

A ne brini jadan Zeljko nece ti niko nista otet osim onoga sto si eventualno pokra pa zivis tako dobro!
Novi komentar