Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine

Čanak: Smjeniti Popovića zbog izjava o Crnoj Gori

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je srpsku premijerku Anu Brnabić da smijeni ministra za inovacije Nenada Popovića zbog, kako su kazali, izjava koje predstavljaju govor mržnje prema Crnoj Gori i uvredljivih kvalifikacija na račun crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića.
Objavljeno: 21. 06. 2019 - 19:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

U saopštenju koje je potpisao lider LSV Nenad Čanak navodi se da su ratnohuškačke izjave Popovića veoma loša politička poruka, jer vode širenju mržnje i izazivanju sukoba u regionu.

„Rasistički i huškački pokliči biznismena i ministra Nenada Popovića od regiona čine ponovo bure baruta, a Srbiju guraju u sukob sa prvim susjedima", ističe se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Čanak je optužio Popovića da je neskriveni lobista ruskih interesa u Srbiji, i upozorio premijerku da "nije mudro u sam vrh države stavljati one koji su spremni da intrerese našeg društva podrede tuđim interesima zbog svoje materijalne koristi".

Popović je ranije, povodom najavljenog usvajanja zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori, rekao da je „režim crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića neprijatelj Srbije i zločinački", i da je Đukanović „poznat kao najveći kriminalac u Evropi“.

Komentari: 8

Filip

21. 06. 2019 - 20:11

Bravo Čanak!
NE

22. 06. 2019 - 13:38

Trebali bi ga zadržati! Što je više protiv Crne Gore, to su bolje reklame za Crnu Goru.Što NAS više napadaju te horde hijena iz SPC to podupire narod da se obrne sam sebe.
Republika Vojvodina

21. 06. 2019 - 21:34

Nek se Beogradski pašaluk spremi za pregovore sa Vojvodinom i Sandžakom za nezavisnost! Crnogorci podržavaju Godpodina Čanka i pružit će mu svaku pomoć za ostvarenje Republike Vojvodina!!
Sto dalje od ludjaka

21. 06. 2019 - 21:40

Kakvo je nenormalno stanje u Srbiji, natjerace na kraju i tolerantne Vojvodjane (koje simbolizuje LSV i njen lider Canak) da svoju srecu potraze u samostalnosti i sto dalje od politickih ludaka iz Beograda.
murko

22. 06. 2019 - 10:07

LSV ne simbolizuje nikog. Ne mogu da predju cenzus u Vojvodini. U vlasti su samo tamo gde su u koaliciji sa Vucicem.
=

22. 06. 2019 - 10:59

Vojvođansko srpstvo nema bliskosti,jedino po religiji,sa Srbima otrcana srpstva Beograckog pa[aluka. Zato Čanak i karakterom i riječima nasvisuje većinsku milet otrcana stpstva z vrhove Srbije
murko

22. 06. 2019 - 14:24

nasvisuje većinsku milet otrcana stpstva z vrhove Srbije. Lepo je to sto se taj crnogorski razlikuje od srpskog. Lose je sto ga samo ti pricas i razumes.
Laki

22. 06. 2019 - 20:41

Ti si Murka izgleda Vasovče.Teško da griješim,a togeneralno sve govori.Ako si ti onaj Murko kojega ja znam ti si i prevarant .Na kraju nije pristojno da pominješ Čanka. On je za tebe gromada u svakom pogledu.
Novi komentar