Navodno počinio četiri krivična djela

Saradnike škaljaraca traže u Vujačićevim telefonima

Beogradski inspektori oduzeli su mobilne telefone od Podgoričanina Marjana Vujačića (34) koji se sumnjiči da je, navodno, počinio četiri ubistva po nalogu „škaljarskog klana”. On je u Srbiji uhapšen zbog falsifikovanih dokumenata, a tokom istrage utvrđeno je da se sumnjiči za ubistva Jugoslava Cvetanovića u Srbiji, Mila Ilića (28) i Veska Kalezića (47) u Podgorici i Gorana Tasića, zvanog Gokče, u Holandiji. 
Objavljeno: 23. 06. 2019 - 08:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Njegov branilac, advokat Borivoje Borović, tvrdi da u spisima predmeta koji su mu dati na uvid nema nikakvih zahtjeva nadležnih organa Crne Gore kojima se Vujačić potražuje zbog bilo kojeg djela, iako ga dovode u vezu sa dvije likvidacije u Podgorici, piše Dan.

“Za sada nema ni proširenja istrage za krivična djela ubistva, niti je saslušavan na te okolnosti. Od njega su oduzeti mobilni telefoni koji se pregledaju. Ipak, za korišćenje njegovih razgovora i komunikacija u istrazi moraće da postoji naredba za prisluškivanje, a vidjećemo da li ona postoji”, kazao je Borović za Dan.

Ocijenio je i da je očigledno da je Podgoričanin uhapšen „na brzinu” i da se tek sada traže dokazi za ono što mu se dodatno stavlja na teret.

Vujačić, koji je iz podgoričkog naselja Golubovci, navodno je blizak škaljarskom klanu. Zbog toga su njegova meta bili saradnici rivalskog „kavačkog klana”. Prije ovoga nije bio poznat kao počinilac teških krivičnih djela.

Vujačić je uhapšen u okviru akcije za koruptivna krivična djela. Osim njega, slobode su lišeni i policajka J.P. (39) i Novosađanin N.B. (41). Protiv policijske službenice Z.D. (54) podnijeta je krivična prijava. Sumnja se da su one omogućile da se Vujačiću izdaju lažna dokumenta sa njegovom fotografijom na ime Miloš Begović. Izdavanje lažnih dokumenata plaćeno je 1.500 eura.

Iz MUP-a Srbije nakon hapšenja Vujačića su saopštili da je on lišen slobode zbog sumnje da je 27. septembra 2017. godine u Vranju sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Kasnije su došli do saznanja da bi mogao biti odgovoran za još tri ubistva, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji.

Komentari: 0

Novi komentar