Plav i Gusinje uskoro dobijaju sportske terene

Uskoro će biti završeni izgradnja sportskih terena i uređenje dvorišta OŠ “Hajro Šahmanović”, ukupno vrijednih više od 250 hiljada eura, kao i izgradnja nove škole u Vojnom Selu, vrijedne oko 200 hiljada eura, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete, nakon što je prvi čovjek tog resora Damir Šehović sa predsjednikom i potpredsjednikom opštine Plav, Mirsadom Bajraktarevićem i Nihadom Canovićem, obišao te objekte.
Objavljeno: 23. 06. 2019 - 10:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako ističu u Ministarstvu, Šehović je naglasio da će dva multifunkcionalna sportska terena i uređenje dvorišta biti u potpunosti završeni za desetak dana.

“Projekat podrazumijeva izgradnju dva nova sportska terena sa najsavremenijim podlogama pogodnim za razne ekipne sportove, postavljanje tribina kapaciteta 200 mjesta, uređenje prostora sa spravama za vježbanje na otvorenom, kao i izgradnju i opremanje dječijeg igrališta. Radovi se izvode po najsavremenijim standardima i sa veoma kvalitetnim materijalima, što je najbolja garancija da će učenici ove škole, ali i svi Plavljani imati priliku da se bave sportom u modernom i sigurnom ambijentu”, istakao je ministar.

tereni-2

I grubi radovi na školi u Vojnom Selu su završeni.

“Predstoji ugradnja stolarije, opremanje školskim namještajem, kao i uređenje školskog dvorišta i prilaza školi, što će u narednih mjesec dana biti završeno. Škola će u septembru upisati prve učenike sa ovog područja, koji će imati priliku da stiču znanja u novom objektu. To smo obećali građanima na polaganju kamena temeljca i to obećanje ispunjavamo”, rekao je Šehović.

Uskoro, najavio je, očekuju i početak rekonstrukcije školske sportske sale Srednje mješovite škole “Bećo Bašić” u Plavu, ukupne vrijednosti oko 100 hiljada eura.

“Projekat podrazumijeva zamjenu parketa i ostale potrebne intervencije na sali, nakon čega će ona biti adekvatna i za najozbiljnija i najzahtjevnija sportska takmičenja. To će, vjerujem, predstavljati značajan podsticaj mladima za bavljenje različitim sportskim aktivnostima, koji su mnogo puta do sada pokazali da za to imaju raskošan talenat”, podsjetio je Šehović.

Ministar se uvjerio i kako teče izgradnja sportskih terena u Gusinju, vrijednih više od 300 hiljada eura, koji će u narednih mjesec dana biti završeni. Riječ je o projektu koji Ministarstvo prosvjete realizuje u saradnji sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka.

“Ukupne investicije u obrazovnu infrastrukturu na području u Plavu i Gusinju, u poslednje dvije godine iznose preko milion eura, što je najbolja potvrda naše posvećenosti razvoju ovog kraja”, zaključio je Šehović.

Komentari: 0

Novi komentar