Portal Kliks saznaje

Dodik pozvao Tačija u posjetu BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je zvanični poziv Hašimu Tačiju da dođe na samit Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, saznaje portal Kliks (klix.ba).
Objavljeno: 23. 06. 2019 - 21:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
Dodik pozvao Tacija u posjetu BiH
Foto: EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK

Kako saznaje Kliks, Tači će u toku naredne sedmice donijeti odluku da li će se odazvati pozivu.

Treba podsjetiti i da je predsjednik Kosova prošlog mjeseca odbio da dođe na godišnju konferenciju EBRD-a u Sarajevu zbog toga što BiH nije priznala Kosovo.

Samit će početi 1. jula 2019. godine, a planirano je da se sastanci ministara i predsednika zemalja Jugoistočne Evrope održe na Jahorini i u zgradi Predsjedništva BiH.

Kako saznaje Kliks, predsjednici država regiona biće dočekani na crvenom tepihu ispred zgrade Predsjedništva BiH, gdje će biti postrojeni i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Poziv s potpisom Milorada Dodika već su upućeni predsjednicima regiona, pa tako i Hašimu Tačiju, putem Ministarstva spoljnih poslova BiH, ističe Kliks. Pozivi su, takođe, otišli i na adrese svih ministara spoljnih poslova zemalja SEECP-a (samita Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi).

Komentari: 3

Kosovo-Vojvodina-Sandžak

23. 06. 2019 - 23:33

Tako i treba, Kosovo je nezavistna država koju treba poštivati i priznati, isto Kadi Republike Sandžak i Vojvodine! Poslije BIH, Srbija da uradi isto, pozove Tačija u zvaničnu pośetu i prizna Kosovo, i eto mira na Balkanu!
@

24. 06. 2019 - 02:10

ovo nije izdaja!Ovo je veleizdaja!Kakav narod nevjerovatno,nikako ne mogu bez izdaje.Taci,molim te zbog ugleda Srpskoga nemoj prihvatiti.Inace ce da te davi da ukines takse a ti to neces tako,nemoj ici.
CRNOGORAC

24. 06. 2019 - 06:18

STO DA NECE DODIK DA PREDJE U ISLAM POSTO I TAKO NEZNA KOJE I STO JE.
Novi komentar