Carević primio ambasadorku SAD-a

Rajnke: Misija jačanje demokratskih institucija

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević primio je novoizabranu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke koja prvi put boravi u zvaničnoj posjeti Opštini Budva. Rajzing Rajnke je saopštila da će njena diplomatska misija biti usmjerena na dalje jačanje rada demokratskih institucija i produbljivanje ekonomske i sveukupne saradnje između dvije države.
Objavljeno: 24. 06. 2019 - 16:13 Promjenite veličinu teksta: A A A
Rajnke: Misija jacanje demokratskih institucija
Foto: Opstina Budva

Sastanku na kojem je, između ostalog, razgovarano o dobrim vezama između Sjedinjenih Američkih Država i Crne Gore, su prisustvovali i Luis Giter, šef političko - ekonomskog odjeljenja američke Ambasade u Podgorici, Marina Milić savjetnica za ekonomska pitanja i Zlatko Ivanović, savjetnik za politička pitanja u Ambasadi.

Ispred Opštine Budva pored predsjednika, sastanku su pristustvovali Milo Božović, menadžer Opštine Budva, Nikola Jovanović, šef kabineta i Mladen Mikijelj, sekretar Sekretarijata za investicije.

2406carevicrajnke2

Predstavljajući grad Budvu i njene osobenosti, predsjednik Carević je ambasadorku upoznao sa osnovnim karakteristikama Budve, njenom istorijom, razvojnim potencijalima, strateškim pravcima razvoja, investicionim projektima i budućim planovima.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država se zahvalila predsjedniku Opštine Budva na srdačnom prijemu i istakla da će u narednom periodu njena diplomatska misija biti usmjerena na dalje jačanje rada demokratskih institucija i produbljivanje ekonomske i sveukupne saradnje između dvije države.

Komentari: 2

Komsija

24. 06. 2019 - 17:03

Jos da je prime Medi i Manda i super.
Tara

24. 06. 2019 - 18:20

Ambasadorka se okrenula cetnicima i teroristima.. Sramno!
Novi komentar