Redovna godišnja posjeta

MMF spreman da pomogne stručnim angažmanom

Međunarodni monetarni fond (MMF) spreman je da stručnim angažmanom unaprijedi pripremne aktivnosti u vezi sa realizacijom strateških infrastrukturnih projekata, saopštio je šef Misije MMF-a u Crnoj Gori Srikant Seshadri.
Objavljeno: 24. 06. 2019 - 16:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz Ministarstva saobraćaja saopšteno je da je Seshadri danas u Podgorici razgovarao sa ministrom Osmanom Nurkovićem.

"Seshadri je, uvažavajuću ulogu i nadležnost MMF-a, istakao spremnost da svojim stručnim angažmanom MMF unaprijedi pripremne aktivnosti kada je riječ o realizaciji strateških infrastrukturnih projekata", kaže se u saopštenju.

Nurković istakao da je najznačajniji projekat koji realizuje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva autoput Bar-Boljare.

"Pored njega u našem portfoliju nalaze se i brojni drugi značajni projekti, u vezi sa čijom realizacijom bismo veoma cijenili i da imamo stučnu konsultantsku pomoć MMF-a, posebno u vezi sa privatno-javnim partnerstvom, jer bi to bilo u najboljem interesu nas kao investitora na strateški značajnim projektima", kazao je Nurković.

On je rekao da Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ima jako dobru saradnju sa MMF-om i da vjeruje da oma može biti unaprijeđena.

Navodi se da su se predstavnici MMF-a interesovali za status realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata u nadležnosti Ministarstva saobraćaja i pomorstva, s posebnim osvrtom na projekat autoputa Bar-Boljare i koncesioni aranžman za aerodrome Crne Gore.

Nurković je predstavnike MMF-a upoznao sa detaljima u vezi sa realizacijom dionice Smokovac-Mateševo i novodefinisanim rokom realizacije ove dionice.

Navodi se da je Nurković predstavnike MMF-a upoznao i sa planovima razvoja kada u vezi sa ostalim dionicama autoputa Bar-Boljare, kao i sa nekim od osnovnih ciljeva koji se žele ostvariti realizacijom koncesionog aranžmana za aerodrome Crne Gore i planom aktivnosti u predstojećem periodu.

Komentari: 0

Novi komentar