Biće dopunjena aktivnim sastavom MUP-a

Republika Srpska dobija Žandarmeriju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je saopštilo da reorganizuje interventne snage radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove sa kojima se RS suočava, uključujući i veliki broj ilegalnih migranata, te će radi boljeg funkcionisanja, Jedinica za podršku promeniti naziv u Žandarmerija, koja će biti dopunjena aktivnim sastavom MUP-a, prvenstveno mladim policajcima koji su obrazovanje stekli na Policijskoj akademiji.
Objavljeno: 24. 06. 2019 - 19:43 Promjenite veličinu teksta: A A A
Republika Srpska dobija Zandarmeriju
ATV

Dodaju i da je za uspostavljanje rezervnog sastava potreban duži vremenski period te da povlače članove koji se odnose na rezervni sastav policije, javlja RTRS.

Iz MUP-a RS navode da dobro opremljenim, profesionalno obučenim i specijalizovanim snagama mogu da odgovore u budućem periodu na bezbjednosne izazove koji će biti stavljeni pred policiju.

 "S obzirom na to da je za uspostavljanje rezervnog sastava potreban duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom, kao i vrijeme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju, iz Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske, koji se nalazi u proceduri u Narodnoj skupštini Republike Srpske, povlačimo članove koji se odnose na rezervni sastav policije", saopšteno je iz MUP-a Srpske, prenosi RTRS.

U saopštenju se dodaje da će Ministarstvo unutrašnjih poslova u budućem periodu ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje rezervnog sastava policije u strukture Ministarstva.

Komentari: 1

@

26. 06. 2019 - 07:28

VIDJI KAKO SE SUNJAJU A SVI IH VIDE.E STVARNO SU SRBI CUDNI.
Novi komentar