“Mogu pružiti srce i zalaganje”

Marino Čagalj pojačao Jadran Carine!

Donedavni vaterpolista zagrebačke Mladosti Marino Čagalj, sa kojom je osvojio ovogodišnju Regionalnu ligu, novo je pojačanje hercegnovskog Jadrana Carine.Objavljeno: 25. 06. 2019 - 09:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rođeni Splićanin, koji igra na poziciji beka, prva vaterpolo znanja stekao je u Mornaru čiji član je bio do svoje 23. godine.

Osvajač je zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, 2011. godine u Rijeci, za juniore. Godinu kasnije na EP osvojio je bronzu, a 2013. godine dolazi do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu, za igrače do 20 godina. Nastupao je 15 puta, u Svjetskoj ligi, za seniorsku reprezntaciju Hrvatske.

Talentovani vaterpolista potpisao je dvogodišnji ugovor sa Jadranom dan nakon svog rođendana, 24. juna. Čagalj je kazao da ga je na dolazak u Jadran navelo veliko poštovanje koje ima prema crnogorskom šampionu i želja za igračkim napredovanjem.

“Ono što Jadran radi već par godina jesu fenomenalni rezultati, izvan svojih mogućnosti. Došao sam da pomognem ekipi da zadrži primat u Crnoj Gori i da se po mogućnosti napravi iskorak u nekim drugim takmičenjima, regionalnom. Bitno je da se dobro igra, da je ekipa dobra, da se pobjeđuje”, rekao je Čagalj.

Smatra da je svaki igrač koji je zaigrao u kapici Jadranovih boja, značajno napredovao u svojoj vaterpolo karijeri.

“Jadranu Carine mogu pružiti srce i svoje zalaganje. Takođe i neke igračke karakteristike, odbrana mi je jača strana. Dio u kojem želim napredovati je napadački dio”, pojasnio je Čagalj.

Uprava Jadrana vjeruje da će se Marino dobro uklopiti u ekipu, jer je pored svega generacijski blizak sa ostalim izabarnicima Vladimira Gojkovića.

“Dovođenjem mladog igrača izuzetno smo ojačali bekovske pozicije, te smatramo da će u tandem sa Dimitrijem Obradovićem odbrana dobro funkcionisati”, poručio je direktor kluba Miloš Mračević.

 

Komentari: 0

Novi komentar