Klinički centar Crne Gore

Anonimni donator donirao vrijednu opremu Dječjoj hiruškoj klinici

Institut za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore dobio je još jednu vrijednu donaciju, zahvaljujući kojoj je značajno unaprijeđen rad na Dječijoj hirurškoj klinici i Odjeljenju urologije. Novčana pomoć je stigla od divnih ljudi, naših redovnih donatora, koji su željeli i ovaj put ostati anonimni, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.
Objavljeno: 25. 06. 2019 - 14:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

U sklopu donacije, vrijedne 16 hiljada eura, nabaviljena je kompletna nova oprema za izvodjenje hirurških intervencija, kao i najsavremeniji hirurški instrumenti za endoskopske procedure u vidu cistoskopa, ureterotoma i resektoskopa. Hirurški set za izvodjenje delikatnih operacija urodjenih anomalija urotrakta, stigao je iz Londona, uz pomoć i saradnju kolega iz Great Ormond Hospital-a.

"Zaposleni u Institutu za bolesti djece upućuju veliku zahvalnost donatorima. Ovu praksu je potrebno utemeljiti i ohrabriti, kao jedan od metoda neophodnih za kontinuirano jačanje naših kapaciteta, istakla je dr Irena Marić, načelnica Odjeljenja urologije DHK Instituta za bolesti djece", navodi se u saopštenju.

Komentari: 1

Milan BGD

25. 06. 2019 - 14:40

Divan primer humanosti i plemenitosti. Zar nije bolje slijediti ovakve primjere (iznos priloga nije bitan) nego popovima dati pare da prave hacijende i kupuju luksuzne automobile...
Novi komentar