Kupovao novčanicama od 200 eura

Budva: Uhapšen falsifikator novca

Policija je u Budvi postupajući po prijavama zaposlenih u dva poslovna objekta, uhapsila V.M. (51) iz Podgorice za kojeg se sumnja da je trgovao falsifikovanim novčanicama.
Objavljeno: 25. 06. 2019 - 14:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

„On je, kako se sumnja, ova krivična djela počinio na način što je, 11. i 12. juna 2019. godine, na jednoj trafici i benzinskoj pumpi stavio u opticaj dvije falsifikovane novčanice od po 200 eura, kupujući predmete manje prodajne vrijednosti“, kazali su iz Uprave policije (UP).

Za oba događaja, navodi se u saopštenju, Centralna banka je sačinila izvještaje o izvršenoj tehničkoj analizi novca, kojima je konstatovano da su predmetne novčanice falsifikati veoma dobre izrade.

„Falsifikovani novac, najčešće euro i dolar, u Crnu Goru dospijeva iz inostranstva i uglavnom je Crna Gora samo tranzitna destinacija. Zbog svog geografskog položaja i demografske strukture Crna Gora nije interesantna falsifikatorima kao tržište na kojem se može staviti u promet velika količina falsifikovanog novca“, istakli su iz UP.

Oni apeluju na građane da se, ukoliko primijete falsifikovanu novčanicu, obrate najbližoj policijskoj organizacionoj jedinici, odnosno centru ili odjeljenju bezbjednosti u svom gradu ili da pozovu besplatni policijski broj 122.

Komentari: 0

Novi komentar