Ministar Bogdanović-direktorka Thompson Flores:

Ostvaren napredak u implementaciji Konvencije o zaštiti svjetske prirodne i kulturne baštine

Na marginama Ministarskog sastanka posvećenog projektu obnove bivšeg Jugoslovenskog paviljona u Državnom muzeju Aušvic Birkenau, koji je održan na Cetinju, upriličen je susret ministra Bogdanovića i direktorice UNESCO Regionalnog biroa za nauku i kulturu u Evropi iz Venecije, Anom Luizom Thompson Flores.
Objavljeno: 25. 06. 2019 - 14:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na sastanku je iskazano zadovoljstvo povodom napretka Crne Gore u implementaciji Konvencije o zaštiti svjetske prirodne i kulturne baštine, te razgovarano o daljem unapređenju standarda po ovom pitanju, ali i po pitanju ostalih UNESCO konvencija koje je Crna Gora potvrdila.

Direktorica Thompson Flores je iskazala zadovoljstvo povodom njene prve posjete Crnoj Gori, te najavila narednu posjetu u septembru, kada će detaljnije sagledati institucionalni i pravni okvir države u odnosu na pomenutu Konvenciju, ali i imati priliku i za terenski obilazak.

Ministar Bogdanović je zahvalio na višedecenijskoj podršci UNESCO biroa iz Veneciji u implementaciji međunarodnih standarda, programa i projekata, u Crnoj Gori. Posebno je istakao zahvalnost Antena kancelariji UNESCO u Sarajevu koja u kontinuitetu pomaže ne samo Crnoj Gori, već i svim državama regiona. On je takođe istakao spremnost Crne Gore da nastavi dalje unapređenje saradnje i primjene svih relevantnih standard

Komentari: 1

Na primjer

27. 06. 2019 - 11:15

devastacija korita Tare je dokaz da smo napredovali. Samo tako ...
Novi komentar