Predstavljeni novi trener i igrač Lovćena i potpisan godišnji ugovor o sponzorstvu

Bemax donira Prijestonici projektnu dokumentaciju nove sportske dvorane

Kompanija Bemax doniraće Prijestonici Cetinje izradu projektne dokumentacije nove sportske dvorane, najavljeno je danas na konferenciji za novinare koju su Košarkaški klub „Lovćen Bemax“ i Prijestonica organizovali na Cetinju. Na konferenciji su predstavljeni novi trener i igrač kluba, i potpisan godišnji ugovor o sponzorstvu sa kompanijom Bemax.
Objavljeno: 25. 06. 2019 - 15:57 Promjenite veličinu teksta: A A A
Bemax donira Prijestonici projektnu dokumentaciju nove sportske dvorane
cetinje.me

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan pozdravio je nastavak saradnje KK „Lovćen“ sa kompanijom Bemax i zahvalio se na pomoći tog preduzeća gradu i cetinjskom sportu.

„Svako ulaganje u sport višestruko je korisno za grad i državu, a prije svega za igrače i podmladak tima. Prijestonica Cetinje će nastaviti da sa partnerima podržava sportske klubove i da tako kreira uslove za nastavak tradicije vrhunskih sportskih rezultata po kojima su klubovi i sportisti sa Cetinja prepoznati“, kazao je Kaščelan.

Direktor Bemax-a Veselin Kovačević podsjetio je da je ta kompanija poznata kao veliki donator sporta. „Jedan od primjera je i saradnja sa Košarkaškim klubom Lovćen. Drago nam je da će se ta uspješna saradnja nastaviti i ubuduće“, naveo je on.

Kovačević je podsjetio da Bemax, osim u oblasti sporta, sarađuje sa opštinama i kroz donacije za rekonstrukcije i sanacije sportskih objekata. Tipičan primjer toga je, kako je objasnio, Bemax Arena u Podgorica.

„Podstaknuti time, mi smo odlučili da Prijestonici Cetinje i Košarkaškom klubu Lovćen doniramo izradu projektne dokumentacije nove sportske dvorane koja bi trebalo da bude slična Bemax areni“, rekao je Kovačević.

Direktor KK „Lovćen Bemax“ Farit Kazamanović naveo je da im je posebno drago što kompanija Bemax sponzoriše njihov klub.

„Naši ciljevi i prioriteti za narednu sezonu, kako u ABA tako i u crnogorskoj ligi, biće još više usmjereni na podmlađivanje ekipe, jer jedino tako možemo doći do rezultata koje želimo. Za napredovanje igrači će ove sezone imati izvanredne uslove, jer će koristiti sve kapacitete Bemax arene“, kazao je on.

Kazamanović se zahvalio Prijestonici Cetinje bez čije pomoći, kako je ocijenio,  „KK Lovćen ne bi napravio ovako sjajne rezultate“.

Novi trener KK „Lovćen Bemax“ Zoran Kašćelan zahvalio se upravi na ukazanom povjerenju, dodajući da se klub opredijelio za pretežno mlade igrače i da ih čekaju teški mečevi u ABA 2 ligi.

„Čeka nas mnogo rada u uslovima na kojima bi nam, siguran sam, pozavidio veći dio Evrope. Bemax arena i generalno uslovi koji su obezbijeđeni za igrače u ovoj sezoni su na najvećem mogućem nivou, ali su i obaveza više za nas“, rekao je on i zahvalio se ženskom košarkaškom klubu „Lovćen“ na izuzetnoj saradnji.

Na konferenciji je predstavljen i novi igrač kluba Miloš Koprivica, koji je igračko iskustvo sticao u velikim klubovima.

„Veoma sam srećan što sam potpisao za ovaj klub i što sam došao u ovu sredinu. Mislim da je to prava sredina za mene i da ću se pokazati u najboljem mogućem svjetlu. Imamo sve uslove, a ostalo je na nama igračima, da se spremimo psihički i fizički i da uđemo u sezonu takvi“, poentirao je Koprivica.

Komentari: 7

Sigurnim korakom

25. 06. 2019 - 17:21

Stadion i sportska dvorana i svi problemi Cetinja su riješeni! Mudro od "Bemax"-a nema što. A ko će raditi tu dvoranu?
Bodin

25. 06. 2019 - 18:55

Zar je bitno ko ce da radi dvoranu,vazno je samo da se napravi.Cetinje zasluzuje da ima normalnu dvoranu koje rukometase je samo dalo Cetinje,sadasnja dvorana se raspada.
Bodine crnogorski Sojicu

25. 06. 2019 - 19:18

Rodjo ti si neki saljivdzija!Cetinju su potrebne fabrike,tvornice,factory,razumijes li?
@Bodin

25. 06. 2019 - 19:56

Bitno je i to vrlo bitno. Ovo je još jedno "kukavičje jaje" Cetinju. A što se tiče zasluga i "koje rukometase je samo dalo Cetinje", znaš li ti sa krupnim imenom, koliko je Cetinje proizvelo frižidera u Obodu, koliko je cipela proizvelo u Košuti, koliko je putnika prevezla Tara, koliko je tona prevezla Bojana, koliko je ljekova prodao Sanitas, koliko je praškova proizvela Galenika, koliko je knjiga oštampala Štamparija, koliko je samoljepljivih etiketa proizveo Genex, koliko je kartonske ambalaže proizvela Kartonaža, koliko je robe široke potrošnje prodao Trgopromet, itd. itd. I od svega toga nema ništa. Radilo je oko 9.500 radnika, a opština imala oko 25.000 stanovnika. Sramota me reći kakvo je današnje stanje. Sve ide ka tome da kvazi elita iz Podgorice od naših para pravi svoju "oazu" na Cetinju za tri ljetnja mjeseca.
Bodin

25. 06. 2019 - 20:45

Nista u poredjenju koliko je proizvodio Niksic i koliko je propao Niksic najveci industrijski grad Jugoslavije .Ja razumijem da trebaju fabrike ali posto ih nece nikad napravit barem da Cetinjani dobiju dvoranu da se neko kroz sport spasi.
@Bodin

26. 06. 2019 - 14:03

Ne znaš ti mnogo o ovome Bodine, srećo babina. Jeste Nikšić bio industrijski grad, prije svega zbog Željezare. Ali Cetinje je jedino u bivšoj Jugoslaviji imalo Slovenački prosjek zaposlenih u odnosu na broj stanovnika. Grad u kojem je platu primalo 9.500 zaposlenih i penziju 3.500 penzionera.. To ti je 13.000 sa redovnim primanjima, a u gradu je živjelo nešto preko 16.000 stanovnika, od ukupno 25.000. Ali, poenta je u tome da se izgradnjom stadiona i sportske sale ide sa kraja tanjega. Ne može trenirati niti jedan sport onaj koji nema što da "papi". Uvijek i svuda su sport i kultura nadgradnja, Prije njih je život dostojan čovjeka.
FV

26. 06. 2019 - 15:18

Dobro druze sve vezano za ekonomijom I industrijom stoji. Ali ovo je sportska vijest, i to dobra ako dodje do toga da se pravi nova sportska sala. Vase poente su tacne ali ipak poente za drugu temu. Sportski pozdrav.
Novi komentar