DF: Nema potrebe da se Carević sastaje sa čelnicima DPS-a

Marko Carević nema nikakvu potrebu da se tajno sastaje sa Đukanovićem, Markovićem, ili bilo kim iz DPS-a posebno iz razloga što je DPS najveći politički neprijatelj DF na državnom i lokalnom nivou, saopšteno je iz budvanskog odbora Demokratskog fronta.
Objavljeno: 25. 06. 2019 - 16:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz DF-a su reagovali na tvrdnje koje su iznesene na pres konferenciji Demorkata, Crnogorske i URE.

"Jučerašnja pres konferencija Demokrata, Crnogorske i Ure, predstavlja providan pokušaj da se u Budvi proglasi vanredno političko stanje i stvori atmosfera krize vlasti, što Demokratski front nikako neće dozvoliti", piše u saopštenju DF Budva.

Oni smatraju da, bez obzira na nesuglasice koje "prirodno postoje u svakoj koaliciji", održavanje vlasti u Budvi nema alternativu.

"U našoj politici nema zakulisnih radnji i skrivenih namjere, pa su sve insinuacije o održavanju tajnih sastanaka i pregovora obična priča bez osnova i politička spinovanja zarad sticanja jeftinih političkih poena. Očigledno je da rejting koji predsjednik opštine Budva uživa ne samo u domaćoj već i u međunarodnoj javnosti smeta koalicionim partnerima jer uspjehe sadašnje administracije ne doživljavaju kao svoje.

"Predsjednik Carević nema nikakvu potrebu da se tajno sastaje sa Đukanovićem, Markovićem, ili bilo kim iz DPS-a. Ovo posebno iz razloga što je DPS naš najveći politički neprijatelj na državnom i lokalnom nivou. Sastanci na kojima je gospodin Carević prisustvovao u svojstvu predsjednika Opštine Budva su isključivo službenog karaktera i temelje se na zakonskom osnovu o međusobnoj saradnji između državnih i lokalnih organa, a sve u interese građana Budve", saopštili su iz DF-a.

Ističu i da se vlast u Budvi održala zahvaljujući Careviću i DF-u koji je "uveo Crnogorsku u vlast i dodijelio im mjesta koja po koalicionom sporazumu pripadaju DF-u".

"Iako su Demokrate bile energično protiv uvođenja Crnogorske u vlast i saopštili da DF i Carević preuzimaju apsolutnu odgovornost za njih, danas vidimo da postoji saglasje između dva politička subjekta koja su govorila da nikada neće jedni sa drugima. Bojimo se samo da se istima ne priviđa DPS-a u tuđem dvorištu a da se on zapravo nalazi u njihovom", piše u saopštenju.

Iz DF-a ističu da "prepoznajući matricu koja je proizvela krizu u Kotoru" neće dozvoliti da se atmosfera političke nestabilnosti prenese u Budvu "kako bi se omogućilo DPS-u i organizovanom kriminalu da ponovo zavladaju Budvom na štetu velike većine građana".

Komentari: 6

DF je neprijatelj drzave CG

25. 06. 2019 - 17:01

jos su osudjeni kao teroristi..kako ih nije stid da vrijedjaju postene politicare iz DPS!
Pivljanin

25. 06. 2019 - 17:04

Je li Bog dao da se svi sastaju i razgovaraju. Uvijek ima nesto da se nauci u razmjeni misljenje i to visesmjerno. Carevic samo pokazuje sposobnost diplomatskog komuniciranja. Mozda da ga zakljucate u salu/kacelariju i plombirate vrata.
Tesla

25. 06. 2019 - 18:03

Opozicija pocev od DF-a, pa preko demokrata i ovo resto sto zajedno prelazi cenzus moze se okarakterisati kao - glup,gluplji i najgluplji.30 godina rada i zadnjih par godina nerada nijesu ovu grupu ni mm pomjerili u boljem pravcu ili boljitku.Prave se iste greske, ista lojava i retardirana prica, govor mrznje jer nemaju niti grama ideja, jos manje obrza a najmanje veze sa drzavom od koje primaju platu. Stalan im je govor o prijateljima i neprijateljima DPSa, a ne o politici o kojoj se koplja lome, o buducnosti drzave u kojoj zive, o istoriji koja je falsifikovana od onih koji se ovih dana svim silama bore protiv zakona i protiv istine koja je cekala 100 godina. E to je ova opozicija, opozicija drzavi. E sad sami zakljucite ko je kome neprijatelj a ko politicki protivnik a i ko se od ovih sicusnjih, malih mikroskopskih krije ispod crkvenih mantila, cute kao misevi u nadi da ce ih neko zaboravit....Zali boze za vama.
vuk

25. 06. 2019 - 20:21

Čuš demagoga iz DF, najveći neprijatelj im DPS a savjetnik Careviću iz DPS pa ispada da DF nema čovjeka sposobnog da savjetuje Carevića.Pa im piši znanje kad nemaju sposobmog za običnpg savjetnika , Možda Meda da su Careviću dali ma mislim da mu ni on nije dobar.E jado od najaće opozicione grupacije.no da i Knežević da ume savjetnika iz DPS a vjerovatno bi bolje prolazio na izbore.
Miko

25. 06. 2019 - 20:24

Ovo im je jedini normalni čovjek kojem se vidi da je radnik i vrijedan čovjek.Naravno glasam Dps ali je dobro za državu da postoji sarafnja opozicionih opština i Vlade.
Ljetnje blejanje

25. 06. 2019 - 22:45

Blejanje opozicije se nastavlja nakog male stanke
Novi komentar