Predsjednik SAD-a o optužbama za silovanje

Tramp: Pod jedan – nije moj tip, pod dva – nije se desilo

Predsjednik SAD-a Donald Tramp izjavio je da kolumnistkinja koja ga je optužila da ju je devedesetih silovao u jednom njujorškom butiku "nije njegov tip".
Objavljeno: 25. 06. 2019 - 17:30 Promjenite veličinu teksta: A A A
Tramp: Pod jedan – nije moj tip, pod dva – nije se desilo
Foto: Tanjug/AP/Craig Ruttle

"Reći ću s velikim poštovanjem. Pod jedan, ona nije moj tip. Pod dva, to se nije desilo", rekao je Tramp u intervjuu za list Hil.

Spisateljica I. Džin Kerol tvrdi da je prijateljski susret s Trampom u butiku Bergdorf Gudman 1995. ili 1996. godine postao nasilan kada ju je milijarder gurnuo uza zid u kabini za presvlačenje, otkopčao pantalone i silovao je. Kako navodi, u "kolosalnoj borbi" ga je odgurnula i pobjegla.

Tramp je za Hil rekao da Kerol "načisto laže" u optužbama koje je i ranije poricao.

"Ne znam ništa o toj ženi. Ne znam ništa o njoj. Ona je... užasno je da ljudi daju takve izjave", naveo je predsjednik SAD-a.

2506dzinkerol

Navodi protiv Trampa su iznijeti i u knjizi koja uskoro treba da izađe, a u kojoj Kerol, kolumnistkinja magazina El, govori o "odvratnim muškarcima" koje je sretala u životu.

Kerol je juče za CNN rekla da je "srećna što nije Trampov tip".

Tokom predizborne kampanje 2016. godine više od deset žena je optužilo Trampa za neprikladno ponašanje u ranijim godinama. On je negirao sve te navode i rekao da te žene lažu.

Takođe, ovo nije prvi put da predsjednik SAD-a omalovažava žene koje ga optužuju.

Kada ga je 2016. nekadašnja novinarka optužila da ju je napao 2005. godine, Tramp je odgovorio: "Ona laže! Pogledajte je, nema šanse."

Na optužbu druge žene da ju je početkom osamdesetih neprikladno dodirivao u avionu, predsjednik SAD-a je reagovao riječima da ona "ne bi bila njegov prvi izbor".

Komentari: 0

Novi komentar