Lord Hau u posjeti Crnoj Gori

Dva kraljevska borbena aviona sletjela na aerodrom u Golubovcima

Dva kraljevska borbena aviona Jurofajter tajfun /EurofighterTyphoon/ sletjela su na vojni aerodrom "Knjaz Danilo" u Golubovcima, gdje će boraviti do 28. juna, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
Objavljeno: 25. 06. 2019 - 19:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Navodi se da je Jurofajter tajfun manevarski, višenamjenski, dvomotorni lovački avion četvrte generacije, nastao kroz saradnju i kooperaciju Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Španije i Italije.

U dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori boravi britanski lord Hau Frederik Kurzon, zamjenik predsjedavajućeg Doma lordova, gornjeg doma britanskog parlamenta i državni sekretar za odbranu.

1-2

Kako je saopšteno iz Britanske ambasade, lord Hau će se tokom posjete sastati sa predsjednikom Vlade Duškom Markovićem i zvaničnicima Ministarstva odbrane.

„Posjeta lorda Haua i borbenih aviona predstavlja još jedan primjer uspješnje saradnje između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Komentari: 3

Ne ponovilo se

25. 06. 2019 - 22:26

Još oni nam trebaju ..,,
Welcom

25. 06. 2019 - 22:41

Welcome NATO allies
Jel Risto Osuo Paljbu?

25. 06. 2019 - 23:49

Mogu da zamislim Rista i bratiju ovako: Uhvatili se u kolo, naravno poslije ispijanja dosta crnog vina ili Skenderbeg konjaka pa umjesto da pjevaju oni kunu NATO.
Novi komentar